Business & Finance Τρίτη 9/11/2021, 11:59
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Κέρδη στα χρηματιστήρια με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει ήπια άνοδο της τάξεως του 0,15%

Ευρώπη: Κέρδη στα χρηματιστήρια με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021 να βρίσκονται στο επίκεντρο ελλείψει σημαντικών εξελίξεων.

Ωστόσο το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, καθώς σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο (μια ένδειξη για το πώς θα κινηθεί ο πληθωρισμός στο εγγύς μέλλον), ενώ με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή ανακοίνωση για την πορεία των τιμών καταναλωτή τον προηγούμενο μήνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει ήπια άνοδο της τάξεως του 0,15%, κινούμενος λιγότερο της μιας μονάδας από το ιστορικό υψηλό ρεκόρ της Παρασκευής, στις 485,13 μονάδες. Κέρδη λιγότερο του 1% παρουσιάζουν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι, ο DAX 40 στη Φρανκφούρτη κινείται υψηλότερα κατά 0,22%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταβάλει προσπάθειες να υπερβεί άνω του μηδενός.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Bayer ανέφερε ισχυρές επιδόσεις σε έσοδα και κέρδη κατά το προηγούμενο τρίμηνο, με τους επενδυτές να την «επιβραβεύουν» προτιμώντας τη μετοχή της, η οποία ενισχύεται περί του 1,30%.

Ισχυρά αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους ανέφερε και η AB Foods, με τη μετοχή της επίσης να καταγράφει κέρδη.

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Direct Line σημειώνει πτώση 1,4% αφού η ασφαλιστική εταιρεία ανέφερε ένα απογοητευτικό γ΄ τρίμηνο, εξαιτίας των άσχημων επιδόσεων τωμν τμημάτων αυτοκίνησης και των ταξιδιών, ενώ η μετοχή της Munich Re υποχώρησε 3,1% μετά την ανακοίνωση του γερμανικού ομίλου αντασφάλισης για αυξημένες απώλειες το προηγούμενο τρίμηνο από καταστροφές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News