Business & Finance Τρίτη 3/05/2022, 16:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά τις χθεσινές απώλειες 

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά τις χθεσινές απώλειες 

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διαγράφοντας μέρος των απωλειών που σημείωσαν στη χθεσινή συνεδρίαση που ήταν η εναρκτήρια για τον Μάιο. 

Εν αναμονή των συνεδριάσεων τόσο της Τράπεζας της Αγγλίας την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη, οι επενδυτές χθες επιδόθηκαν σε ρευστοποιήσεις κάτι όμως που δεν συνεχίζουν και σήμερα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,30%, με τους περισσότερους από τους βασικότερους κλάδους του να κινούνται ανοδικά. 

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης καταγράφει κέρδη περί του 0,40%, του Παρισιού βρίσκεται στο +0,60%, ενώ αυτό στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 1,23%. 

Ο κλάδος της ενέργειας είναι εκείνος που ξεχωρίζει με άνοδο που αγγίζει το 2,50%, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου κινούνται πτωτικά. 

Ωστόσο η ανακοίνωση της ΒΡ (+2,48%) στο πλαίσιο της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της για το α΄ τρίμηνο του 2022, ότι οι υψηλές τιμές των ορυκτών καυσίμων θα τη βοηθήσουν να επιταχύνει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών έχει προσφέρει ώθηση σε ολόκληρο τον κλάδο. 

Πλησίον του +1,90% κινούνται οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και των τραπεζών, ενώ στον αντίποδα πτωτικά κινούνται οι κλάδοι των πρώτων υλών, των χημικών και ο μεσιτικός. 

Κέρδη πλέον του 4,40% καταγράφει η μετοχή της γαλλικής τράπεζας, BNP Paribas, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματά της για το προηγούμενο τρίμηνο. 

Ενώ επίσης οι οικονομικές επιδόσεις της νορβηγικής κατασκευάστριας αλουμινίου, Norsk Hydro, ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων, ωστόσο η μετοχή της καταγράφει απώλειες της τάξεως του 3,70%, καθώς προειδοποίησε για την αύξηση του κόστους εξαιτίας του πληθωρισμού και των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News