Business & Finance Πέμπτη 22/09/2022, 17:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Wall Street: Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Την καθοδική πορεία που έχει χαράξει στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις συνεχίζει και σήμερα η Wall Street, μία ημέρα αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης για τρίτη συναπτή φορά. 

Ο Dow Jones καταγράφει ήπιες απώλειες της τάξεως του 0,16%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,34%, με το Nasdaq να κινείται χαμηλότερα κατά 0,72%, παραμένοντας και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σε χαμηλό από τον περασμένο Ιούνιο. 

Οι περισσότερες ρευστοποιήσεις καταγράφονται στις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, αλλά και στις κατασκευάστριες ημιαγωγών. Στον αντίποδα οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου κινούνται ανοδικά, καθώς τόσο το πετρέλαιο, όσο και το φυσικό αέριο καταγράφουν και σήμερα κέρδη, μία ημέρα μετά τη μερική επιστράτευση που κήρυξε στη Ρωσία ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για επιθετική αύξηση των επιτοκίων, με το βασικό της επιτόκιο μετά τη χθεσινή αύξηση να διαμορφώνεται στο 3,25%. 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης, ο επικεφαλης της Fed, Τζερόμ Πάουελ, υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα καθώς παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και πως θα ακολουθήσουν κι άλλες επιτοκιακές αυξήσεις, έως ότου η κεντρική τράπεζα επιτύχει τον στόχο της για πληθωρισμό στο 2%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News