Business & Finance Τετάρτη 21/09/2022, 17:35
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed     

Wall Street: Άνοδος εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed     

Δεν επεκτείνει τις χθεσινές απώλειες η Fed, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί της χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά εν αναμονή των ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ το βράδυ στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Η ανακοίνωση αναμένεται με εξαιρετικά έντονο ενδιαφέρον, αναφορικά με το κατά πόσο θα αυξήσει τα επιτόκια.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,60%, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά σχεδόν το ίδιο ποσοστό, με τον Nasdaq να παρουσιάζει μικρότερο ποσοστό θετικής μεταβολής της τάξεως του 037%.

Οι χρηματαγορές προεξοφλούν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed θα αυξήσουν τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, διαμορφώνοντας το βασικό επιτόκιο στο 3,25%, από 2,50% που βρίσκεται επί του παρόντος. Υπενθυμίζεται ότι στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις η κεντρική αμερικανική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης.

Στην περίπτωση που επαναληφθεί η ίδια αύξηση, τότε η Fed θα έχει προβεί σε τέτοιες επιθετικές αυξήσεις για τρεις διαδοχικές χρονιές για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της.

Μια διχογνωμία αιωρείται αναφορικά με το που θα έχουν διαμορφωθεί τα επιτόκια έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι δύο επικρατούσες απόψεις κάνουν λόγο είτε για τη ζώνη του 3,8%, είτε για του 4%.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2022, το βασικό επιτόκιο της Fed ήταν στο 0,25%, όμως η εκτίναξη του πληθωρισμού έχει επιφέρει αυτή την επιθετική αύξησή του.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News