Business & Finance Παρασκευή 16/09/2022, 17:41
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η FedEx συντάραξε τις αμερικανικές αγορές

Wall Street: Η FedEx συντάραξε τις αμερικανικές αγορές

Προς την ολοκλήρωση μίας εβδομάδας απωλειών φαίνεται να οδεύει η Wall Street, καθώς οι προειδοποιήσεις της FedEx για την έλευση ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία προκάλεσαν τριγμούς στις αμερικανικές αγορές.

Ειδικότερα πριν από μερικές ώρες η FedEx αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις για τα εταιρικά αποτελέσματα του 2023, λέγοντας ότι η ζήτηση για τα πακέτα παγκοσμίως έχει υποχωρήσει, ενώ πλέον αναμένει ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες θα επιδεινωθούν περαιτέρω στους επόμενους μήνες. Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, η μετοχή της FedEx στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχωρεί κατά περίπου 22%.

Η απαισιοδοξία εξαπλώθηκε γρήγορα στην ήδη ευαίσθητη Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 209 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες 0,68%. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,9% και ο Nasdaq κατά 1,26%.

Η διολίσθηση είχε ήδη ξεκινήσει από χθες, όποτε οι επενδυτές κλήθηκαν να επεξεργαστούν ένα μπαράζ εκθέσεων για τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας, οι οποίες σε γενικές γραμμές σχημάτιζαν μία ασταθή εικόνα για τους επόμενους μήνες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Τράπεζα: Ολοταχώς προς ύφεση η παγκόσμια οικονομία το 2023

Καμπανάκι ΔΝΤ για το χρέος: Επείγει η αναδιάρθρωση του δημοσιονομικού πλαισίου στην Ε.Ε.

IIF: Προειδοποιεί για αύξηση του παγκόσμιου χρέους και εταιρικών χρεοκοπιών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News