Business & Finance Τρίτη 20/09/2022, 17:38
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες στη σκιά της έναρξης της συνεδρίασης της Fed 

Wall Street: Απώλειες στη σκιά της έναρξης της συνεδρίασης της Fed 

Απώλειες και μάλιστα αισθητές καταγράφουν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street σε μια ημέρα που μαζί με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης συγχρόνως υπάρχει και η έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. 

Με την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,22%, όσο περίπου είναι οι απώλειες που καταγράφει ο S&P 500, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται ελαφρώς υψηλότερα ευρισκόμενος στο -0,90%. 

Άπαντες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Fed. Αύριο μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης θα ανακοινώσει κατά πόσο θα αυξήσει τα επιτόκια. 

Οι χρηματαγορές προεξοφλούν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, φέρνοντας το βασικό της επιτόκιο στο 3,25%. Τελευταία φορά που τα επιτόκια της Fed ήταν σε αυτό το επίπεδο ήταν το 2005.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν ήδη αυξήσει στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης και μια τρίτη διαδοχική φορά θα συνιστά μια πρωτόγνωρη επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής. 

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2022 το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας ήταν στο 0,25% και αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι στο τέλος του τρέχοντος έτους τα επιτόκια θα βρεθούν στο 4%, τότε θα είναι η πιο ταχεία αύξηση των επιτοκίων τουλάχιστον στην πρόσφατη ιστορία της Fed. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News