Business & Finance Πέμπτη 15/09/2022, 17:29
ΑΓΟΡΕΣ

Οι επενδυτές «χωνεύουν» τα νέα στοιχεία – Μικτή εικόνα στη Wall Street

Οι επενδυτές «χωνεύουν» τα νέα στοιχεία – Μικτή εικόνα στη Wall Street

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να «χωνέψουν» μία σειρά από οικονομικά αποτελέσματα που σχηματίζουν μία όχι και τόσο αισιόδοξη εικόνα για τους επόμενους μήνες στην αμερικανική οικονομία.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones, ανεβαίνει κατά 36 μονάδες περίπου, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,12%. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,14%, ενώ ο Nasdaq επίσης υποχωρεί κατά 0,14%. Ήπια ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες δίνει ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, με τη μετοχή της Goldman Sachs και της JPMorgan να ανεβαίνουν κατά περίπου 1,8% και 1,6% αντίστοιχα.

Σήμερα, δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία για τον αριθμό των αιτήσεων ανεργίας, τα οποία ήταν καλύτερα από το προσδοκώμενο. Επίσης, οι λιανικές πωλήσεις ήταν υψηλότερες του αναμενόμενου, αλλά διολισθαίνουν σε αρνητικό επίπεδο όταν αφαιρεθούν τα αυτοκίνητα. Ενδεχομένως το σημαντικότερο στοιχείο που κοινοποιήθηκε σήμερα ήταν η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, που δείχνουν επιβράδυνση για έναν ακόμη μήνα.

Συνολικά τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η κατανάλωση στις ΗΠΑ είναι σταθερή, αλλά η εικόνα της οικονομίας είναι σίγουρα ευμεταύλητη ενόψει του υψηλότατου πληθωρισμού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News