ΑΓΟΡΕΣ

Θετική η JP Morgan για τις αγορές: Η παγκόσμια οικονομία θα αποφύγει την ύφεση

Θετική η JP Morgan για τις αγορές: Η παγκόσμια οικονομία θα αποφύγει την ύφεση

Η παγκόσμια οικονομία θα αποφύγει την ύφεση και θα τη «γλιτώσει» με μία ομαλή προσγείωση, εκτιμά η JP Morgan, θεωρώντας ότι το σενάριο αυτό ενισχύεται από τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος θεωρεί ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας καλός μήνας για τις επενδύσεις ρίσκου και συστήνει στους πελάτες του overweight θέσεις στις μετοχές.

Σύμφωνα με τη JP Morgan, τα στατιστικά στοιχεία ενισχύουν το σενάριο της ομαλής προσγείωσης στην παγκόσμια οικονομία, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις και οι αυξήσεις των μισθών μετριάζονται, οι δείκτες της ανάπτυξης ανακάμπτουν και η καταναλωτική εμπιστοσύνη σταθεροποιείται.

«Η προσδοκία μας ότι η παγκόσμια οικονομία θα αποφύγει την ύφεση, τα αυξανόμενα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης (όπως για παράδειγμα στην Κίνα, αλλά και στην Ευρώπη, με τη μορφή στήριξης έναντι της ενεργειακής ακρίβειας) και οι ακόμα πολύ χαμηλές τοποθετήσεις των επενδυτών και το επενδυτικό κλίμα, αναμένεται να επιδράσουν θετικά στις επενδύσεις ρίσκου, παρά την πιο αυστηρή ρητορική των κεντρικών τραπεζών το τελευταίο διάστημα», σημειώνουν οι αναλυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, το χαρτοφυλάκιο που προτείνει η JP Morgan για αυτό τον μήνα τηρεί θετική στάση απέναντι στις επενδύσεις ρίσκου. Ο οίκος δηλώνει overweight απέναντι στις μετοχές και συστήνει στους επενδυτές να προτιμούν τους κυκλικούς κλάδους, τα small caps, τις αναδυόμενες αγορές και την Κίνα έναντι των ακριβών αμυντικών μετοχών.

Οι τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις (επιδείνωση των προοπτικών συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν και πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου από το G7) αναμένεται να είναι bullish για την ενέργεια, με τον οίκο να συστήνει στους επενδυτές να αντιμετωπίζουν την κάθε πτώση των τιμών σαν μια ευκαιρία αγορών. Άλλωστε, η JP Morgan συστήνει overweight θέσεις στα εμπορεύματα και στις επενδύσεις που επηρεάζονται από τις τιμές των εμπορευμάτων, σαν αντιστάθμιση κινδύνου έναντι του πληθωρισμού και του γεωπολιτικού ρίσκου.

Διαβάστε επίσης: 

Θετική η JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες: Βλέπει ράλι έως 100%

Επιφυλακτική η Goldman Sachs για την Ευρώπη – Πότε θα επιστρέψει

Έχουν πιάσει «πάτο» οι αγορές; Τι απάντησαν οι επαγγελματίες στη Deutsche Bank

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News