Business & Finance Δευτέρα 5/09/2022, 12:37
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο συνεχίζουν τα cryptos: Γιατί το Ether πάει κόντρα;

Στο κόκκινο συνεχίζουν τα cryptos: Γιατί το Ether πάει κόντρα;

Η αγορά κρυπτονομισμάτων συνέχισε την πτωτική πορεία και μέσα στο σαββατοκύριακο, όσο οι επενδυτές αξιολογούσαν την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου εργασίας από την Παρασκευή σχετικά με τις νέες θέσεις εργασίας στη χώρα. Η έκθεση αυτή δεδομένου ότι σχημάτιζε μία ισχυρή εικόνα στην αμερικανική αγορά εργασίας, προκαλεί αμφιβολίες σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed και πόσο επιθετική θα είναι στις επόμενες συνεδριάσεις.

Το Bitcoin βρίσκεται για δέκατη συναπτή συνεδρίαση κάτω από τα 20.000 δολάρια. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12 ώρα Ελλάδος, κινείται περίπου στα 19.757 δολάρια, παρουσιάζοντας απώλειες της τάξης του 0,21%. Συνολικά όμως, η εικόνα στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι αρνητική, καθώς επικρατεί διάχυτη απαισιοδοξία στον επενδυτικό κόσμο αφενός λόγω της επιθετικής νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, αφετέρου λόγω της διακοπής των ροών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap, η αποτίμηση της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 975,16 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας απώλειες της τάξης του 0,12% το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Φωτεινή εξαίρεση

Αντίθετα στο ρεύμα, φαίνεται να πηγαίνει το Ether, το οποίο καταγράφει περιορισμένα κέρδη περίπου 0,59%. Η τιμή του έχει ανακάμψει σε σχέση με τα χαμηλά των περασμένων μηνών και ανέρχεται περίπου στα 1.563 δολάρια.

Ο λόγος για τον οποίο το δεύτερο μεγαλύτερο – σε αποτίμηση – κρυπτονόμισμα δεν συμπαρασύρεται από την πτωτική τάση της αγοράς, είναι ότι σύντομα, κατά πάσα πιθανότητα στις 15 Σεπτεμβρίου, αναμένεται η αναβάθμιση του Ethereum. Η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση λογισμικού, το λεγόμενο «the Merge», πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας Ethereum, που αποτελεί το τεχνολογικό θεμέλιο για χιλιάδες πρότζεκτ κρυπτονομισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση αυτή βρίσκεται «στα σκαριά» εδώ και περίπου οκτώ χρόνια και θα μπορούσε να δώσει πολύ μεγαλύτερη ώθηση στο συσχετιζόμενο κρυπτονόμισμα, το Ether. Ωστόσο, οι επενδυτές φαίνονται επιφυλακτικοί, ενδεχομένως φοβούμενοι ότι ο πληθωρισμός θα ανέβει περαιτέρω λόγω της πίεσης που ασκεί η Ρωσία στον τομέα της ενέργειας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Cryptos: Τι είναι το «Merge» – Αναβίωση ή καταδίκη της αγοράς;

Το crypto.com της έστειλε κατά λάθος 10,5 εκατ. δολάρια – Τι έκανε μετά

«Τα χρήματα είναι σαν το παγωτό»: Εκεί όπου τα cryptos είναι ασφαλέστερα από το εθνικό νόμισμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News