Business & Finance Παρασκευή 19/08/2022, 12:51
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στα cryptos: Ξανά κάτω από τα 22.000 δολάρια το Bitcoin

Απώλειες στα cryptos: Ξανά κάτω από τα 22.000 δολάρια το Bitcoin

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων διολίσθησε το Bitcoin με την αγορά να καταγράφει απώλειες για πέμπτη διαδοχική ημέρα, καθώς οι επενδυτές δείχνουν εκ νέου διάθεση για αποφυγή του ρίσκου.

Δεδομένης της αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της νομισματικής πολιτικής, το Bitcoin υποχώρησε σήμερα κάτω από τα 22.000 δολάρια. Λίγο πριν τη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδος, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 7,32% στα 21.776 δολάρια περίπου. Απώλειες 5,87 σημειώνει και το Ethereum, ενώ επίσης καθοδικά κινείται και το Solana (-11,18) και το Avalanche (-13,31), σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Συνολικά, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 1,04 τρισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση 6,9% το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Σήμερα μάλιστα, περίπου 220 εκατ. δολάρια ρευστοποιήθηκαν σε μόλις μία ώρα και περίπου το μισό ποσό ήταν σε Bitcoin.

Σημειώνεται πως η ανάκαμψη που επιχειρεί να κάνει η αγορά από τον Ιούνιο είναι εξαιρετικά εύθραυστη, καθώς οι επενδυτές δυσκολεύονται να καταλάβουν την κατεύθυνση που θέλει να πάρει η Fed και το ύψος της επόμενης επιτοκιακής αύξησης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εάν είχατε αγοράσει αυτό το κρυπτονόμισμα στα μέσα Ιουνίου θα βγάζατε 100%

Χάκερς: Λεία 1,9 δισ. δολαρίων από κρυπτο-ληστείες φέτος

Κυβερνοεπίθεση 200 εκατ. δολαρίων: Αμοιβή στους χάκερς για την επιστροφή των κλοπιμαίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News