Business & Finance Δευτέρα 8/08/2022, 16:18
ΑΓΟΡΕΣ

Θετικό «ξέσπασμα» στα κρυπτονομίσματα: Θα κρατήσει το ράλι;

Θετικό «ξέσπασμα» στα κρυπτονομίσματα: Θα κρατήσει το ράλι;

Μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα διακυμάνσεων και ανησυχίας, οι επενδυτές στον τομέα των κρυπτονομισμάτων φαίνεται πως επιστρέφουν ξανά στο «παιχνίδι», ενώ παρακολουθούν την ανανεωμένη σε ένα βαθμό διάθεση που επικρατεί στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Η κατάσταση στην αγορά κρυπτονομισμάτων καταδεικνύει – χωρίς όμως ακόμη απόλυτη βεβαιότητα – ότι ενδεχομένως τα χειρότερα έχουν παρέλθει. Ενδεικτικά, από την αρχή του Ιουλίου το Bitcoin έχει ανακάμψει κατά περίπου 25%, ενώ σήμερα ξεπέρασε τα 24.000 δολάρια.

Λίγο μετά τις 4 μ.μ. το απόγευμα ώρα Ελλάδος, το μεγαλύτερο σε αποτίμηση κρυπτονόμισμα καταγράφει ημερήσια κέρδη 4,34%, αγγίζοντας τα 23.126 δολάρια. Το Ethereum ανεβαίνει κατά 5,98% στα 1.807 δολάρια. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk, το Solana σημειώνει κέρδη 6,93% και το Avalanche +10,44%.

Μετά την κατάρρευση της αγοράς τον Μάιο, οι επενδυτές δείχνουν σημάδια ελπίδας για ανάκαμψη, ενώ η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει – όπως συμβαίνει από την αρχή της χρονιάς – να ακολουθεί τις διακυμάνσεις των αμερικανικών χρηματιστηρίων, ιδίως του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq. Φόντο των διακυμάνσεων είναι οι κινήσεις της Fed, η οποία αντιμετωπίζοντας τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, ακολουθεί επιθετική νομισματική πολιτική.

«Το bear market του 2022 ήταν ένα ιστορικά αρνητικό ρεκόρ για το περιβάλλον των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», σημειώνουν στο Bloomberg αναλυτές της Glassnode, εταιρείας ερευνών στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. «Ωστόσο, μετά από μία τέτοια παρατεταμένη περίοδο αποφυγής ρίσκου, τώρα η προσοχή στρέφεται στο εάν είναι ένα ράλι ανακούφισης μετά το bear market ή η αρχή μίας bullish τάσης».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Coinbase – BlackRock: Συνεργασία τιτάνων με επίκεντρο το Bitcoin

Κυβερνοεπίθεση 200 εκατ. δολαρίων: Αμοιβή στους χάκερς για την επιστροφή των κλοπιμαίων

Έσκασε (επιτέλους) η φούσκα των cryptos;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News