Business & Finance Πέμπτη 1/09/2022, 08:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το crypto.com της έστειλε κατά λάθος 10,5 εκατ. δολάρια – Τι έκανε μετά

Το crypto.com της έστειλε κατά λάθος 10,5 εκατ. δολάρια – Τι έκανε μετά

Ένα χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων μετέφερε κατά λάθος στον λογαριασμό μιας γυναίκας από την Αυστραλία σχεδόν 10,5 εκατομμύρια δολάρια. Χρειάστηκε να περάσουν επτά μήνες για να καταλάβει το λάθος του, όμως το να πάρει πίσω τα χρήματα δεν είναι τόσο εύκολο.

Το Crypto.com πραγματοποίησε την λανθασμένη πληρωμή τον Μάιο του 2021, όταν έπρεπε να πληρώσει στην Thevamanogari Manivel 100 δολάρια. Ο υπάλληλος της εταιρείας έκανε λάθος και έγραψε τον αριθμό λογαριασμού στο πεδίο όπου έπρεπε να γράψει το ποσό πληρωμής. Έτσι, η Manivel έλαβε 10.474.143 δολάρια από το Crypto.com κατά λάθος.

Το παράξενο είναι ότι η εταιρεία κρυπτονομισμάτων δεν εντόπισε το λάθος παρά μόνο στον λογιστικό έλεγχο που έγινε στα τέλη Δεκεμβρίου, δηλαδή επτά μήνες αργότερα.

Το Crypto.com μπλόκαρε τους λογαριασμούς της Manivel, όμως εκείνη είχε ήδη αρχίσει να ξοδεύει τα χρήματα.

Στα τέλη Ιανουαρίου, έστειλε 430.000 δολάρια στην κόρη της. Ένα μήνα αργότερα, αγόρασε ένα σπίτι 1,35 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα προάστιο της Μελβούρνης. Στη συνέχεια, μεταβίβασε την κυριότητα του σπιτιού στην αδερφή της, Thilagavathy Gangadory, η οποία ζει στη Μαλαισία.

Πλέον, το Crypto.com κινείται νομικά κατά της Manivel και της αδελφής της.

Η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε διέταξε την Gangadory να πληρώσει στο Crypto.com 1,35 εκατομμύρια δολάρια, να πουλήσει το ακίνητο και να πληρώσει τόκους 27.369,64 δολαρίων και τα έξοδα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Η «σφαγή του γουρουνιού»: Το νέο κόλπο των απατεώνων και πώς να προστατευτείτε

Εάν είχατε αγοράσει αυτό το κρυπτονόμισμα στα μέσα Ιουνίου θα βγάζατε 100%

Χάκερς: Λεία 1,9 δισ. δολαρίων από κρυπτο-ληστείες φέτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News