Business & Finance Παρασκευή 19/08/2022, 08:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εάν είχατε αγοράσει αυτό το κρυπτονόμισμα στα μέσα Ιουνίου θα βγάζατε 100%

Εάν είχατε αγοράσει αυτό το κρυπτονόμισμα στα μέσα Ιουνίου θα βγάζατε 100%

Σημαντικές υπεραποδόσεις σημειώνει το ether έναντι του bitcoin από τα μέσα του Ιουνίου, όταν και έπιασε «πάτο». Ο λόγος είναι ότι οι επενδυτές αναμένουν μια σημαντική αναβάθμιση στο blockchain ethereum.

Το bitcoin έφτασε στο χαμηλό των 17.601 δολαρίων στις 19 Ιουνίου και έχει ενισχυθεί περίπου 31% έκτοτε, σύμφωνα με το CNBC.

Το ether έπιασε επίσης «πάτο» στις 19 Ιουνίου στα 880,93 δολάρια, αλλά έκτοτε έχει ενισχυθεί κατά 106%.

Η μεγάλη απόκλιση στις αποδόσεις των δύο κρυπτονομισμάτων οφείλεται σε έναν σημαντικό παράγοντα: Μια μεγάλη αναβάθμιση στο blockchain του ethereum. Το ether είναι το κρυπτονόμισμα του δικτύου ethereum.

Η αναβάθμιση του ethereum, που ονομάζεται «merge», έχει προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου, μετά από πολλές καθυστερήσεις. Το blockchain θα αλλάξει από ένα λεγόμενο proof-of-work σύστημα σε ένα μοντέλο που ονομάζεται proof-of-stake.

Οι υποστηρικτές του ether λένε ότι η κίνηση θα κάνει το δίκτυο ethereum ταχύτερο και πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Είναι βιώσιμο το ράλι;

Βέβαια, τόσο το bitcoin όσο και το ether εξακολουθούν να απέχουν πάνω από 60% από τα ιστορικά ρεκόρ τους, τα οποία σημειώθηκαν τον Νοέμβριο, ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της αγοράς crypto φέτος.

Ο κλάδος μαστίζεται από μια σειρά χρεοκοπιών, προβλημάτων ρευστότητας και αποτυχημένων projects που εξανέμισαν κεφαλαιοποίηση σχεδόν 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τα υψηλά της αγοράς, στα μέσα του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Jacob Joseph, αναλυτή της CryptoCompare, το ράλι του ether θα μπορούσε να συνεχιστεί, αλλά μπορεί να υπάρξει κάποια αντίσταση γύρω στα 2.000 δολάρια. Το κρυπτονόμισμα κινείται γύρω από τα 1.814 δολάρια σήμερα.

Όπως είπε ο Joseph στο CNBC, «είναι λογικό να πιστεύουμε ότι το ethereum μπορεί ακόμα να ενισχυθεί καθώς πλησιάζουμε πιο κοντά στο merge. Ωστόσο τα 2.000 δολάρια έχουν αποδειχθεί μια σημαντική αντίσταση για το ether και το νόμισμα χρειάζεται περισσότερο άνεμο στα πανιά του για να σπάσει αυτό το επίπεδο».

Άλλοι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν τους κινδύνους για το ράλι του ether, όπως για παράδειγμα οι τυχόν περαιτέρω καθυστερήσεις στο merge αλλά και η πιθανότητα οι traders να αντιδράσουν στη λογική του «αγόρασε στη φήμη και πούλησε στην είδηση», έπειτα από την εντυπωσιακή άνοδο των τιμών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Χάκερς: Λεία 1,9 δισ. δολαρίων από κρυπτο-ληστείες φέτος

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 25.000 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου

Θετικό «ξέσπασμα» στα κρυπτονομίσματα: Θα κρατήσει το ράλι; 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News