Business & Finance Κυριακή 14/08/2022, 14:34
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 25.000 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 25.000 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου

Το bitcoin ξεπέρασε τα 25.000 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου, καθώς συνεχίζεται η κεκτημένη ταχύτητα μετά τα κατώτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. 

Το βασικό κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε σήμερα άνω του 2% στα 25.031 δολάρια, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουνίου. Αντίστοιχη άνοδο 2% κατέγραψε και το Ether διαμορφούμενο στα 2.030,50 δολάρια, ξεπερνώντας το ορόσημο των 2.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 31 Μαίου εν μέσω αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση της λογισμικής αναβάθμισης του blockchain, γνωστής ως Merge. 

Τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν μια απότομη μείωση στο πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς η Φέντεραλ Ριζέρβ αύξησε τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, με τις τιμές του Bitcoin, του Ether και άλλων tokens να πέφτουν περισσότερο από 50%.

Με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να είναι κατώτερα των προσδοκιών την περασμένη εβδομάδα, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για λιγότερο επιθετική πολιτική σύσφιξης από τη Fed, το πιο ριψοκίνδυνο ενεργητικο, όπως ο δείκτης Nasdaq 100 κέρδισε έδαφος – συμβάλοντας στην ενίσχυση των κερδών στα κρυπτονομίσματα, τα οποία συσχετίζονται έντονα με αυτόν τον δείκτη μετοχών εδώ και μήνες.

Bitcoin and Ether are gaining momentum in moves higher
  

«Πέρα από τον αυξημένο όγκο στην αγορά παραγώγων, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές στην αγορά cryptos θα αρχίσουν να τοποθετούν περισσότερα χρήματα στον ρίσκο», αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής Σιν Φάρελ της Fundstrat.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Θετικό «ξέσπασμα» στα κρυπτονομίσματα: Θα κρατήσει το ράλι;

Νέο «ψηφιακό ριφιφί» με λεία 200 εκατ. δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News