Business & Finance Δευτέρα 11/07/2022, 11:34
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Έναρξη εβδομάδα με το «αριστερό» και υπό των 800 μονάδων 

Χρηματιστήριο: Έναρξη εβδομάδα με το «αριστερό» και υπό των 800 μονάδων 

Στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τις δύο περασμένες συνεδριάσεις και τα κέρδη σχεδόν 3% που κατάγραψε έχει κάνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών στην έναρξη της εβδομάδας.

Το ανοδικό διήμερο της περασμένης εβδομάδας επανέφερε το ελληνικό χρηματιστήριο άνω των 800 μονάδων, σε μια εβδομάδα στην οποία διολίσθησε επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο για το 2022 στις 778,84 μονάδες. 

Οδεύοντας προς τη μέση του καλοκαιριού, η υπερπήδηση των 800 μονάδων μετά το κατρακύλισμα στο χαμηλό έτους, ήταν ένα κάποιο ελπιδοφόρο μήνυμα αφότου είχαν χαθεί περισσότερες από 120 μονάδες σε διάστημα ενός μηνός. Για το υψηλό έτους και τις 973,27 μονάδες, επί του παρόντος και με τη δυναμική που δείχνει η ελληνική αγορά ούτε συζήτηση δεν μπορεί να γίνει για το αν θα καταφέρει να επιστρέψει σε αυτά τα επίπεδα. 

Η σημερινή εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,58%, μια υποχώρηση που τον έφερε εκ νέου υπό των 800 μονάδων, στις 797,53 μονάδες.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 3,8 εκατ. τεμάχια. 

Με παρόμοιο ποσοστό αρνητικής μεταβολής με τον Γενικό Δείκτη κινείται και αυτός της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με τον Mid Cap να χάνει περί του 0,80% και τον τραπεζικό δείκτη να παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των κλαδικών δεικτών της τάξεως του 1,72%.

Η πτώση αυτή του δείκτη των τραπεζών είναι λογική, από τη στιγμή που Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς δέχονται τις εντονότερες πιέσεις μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, διαγράφοντας 2,60%, 2,03% και 1,91% αντίστοιχα. 

Η μετοχής της ΔΕΗ βρίσκεται στο -1,78%, της Τέρνα Ενεργειακή στο -1,71% και του ΑΔΜΗΕ στο -1,67%.

Η σημερινή συνεδρίαση έχει και «κερδισμένους», όπως τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ ευρισκόμενη στο +1,53%, ενώ αυτή της Jumbo διαπραγματεύεται πέριξ του +1%, εκεί που καταβάλουν προσπάθειες να φθάσουν οι μετοχές των Σαράντης και ΟΛΠ.

moneyreview.gr

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΤΕ: Συνεργασία με τεχνολογικές εταιρείες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΜμΕ

Θ. Πελαγίδης: Ανάπτυξη υψηλότερα του 4% υπό προϋποθέσεις το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News