Business & Finance Παρασκευή 8/07/2022, 11:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συντηρεί το θετικό κλίμα  – «Πάτησε» τις 800 μονάδες

Χρηματιστήριο: Συντηρεί το θετικό κλίμα  – «Πάτησε» τις 800 μονάδες

Σε ανοδική τροχιά παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα, μία ημέρα μετά τα ισχυρά κέρδη της τάξεως του 2,06% που κατέγραψε χθες. Όπως και χθες έτσι και σήμερα οι μετοχές των τραπεζών έχουν αναλάβει τον ρόλο του οδηγού στην ανοδική αντίδραση της Λεωφόρου Αθηνών.

Έχοντας τη Δευτέρα και την Τετάρτη σημειώσει οριακές απώλειες 0,03% και 0,06% αντίστοιχα, αν το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα κινηθεί σε επίπεδα παρόμοια με τα χθεσινά, τότε μπορεί να ολοκληρώσει την εβδομάδα με οριακά μεν κέρδη δε. 

Το σημαντικό είναι ότι η ελληνική αγορά μετά από έναν κύκλο στον οποίο υποχώρησε σε δέκα από έντεκα συνεδριάσεις, χθες έβγαλε αντίδραση και μάλιστα ήταν αντίδραση που είχε δυναμική. 

Μπορεί αρχικά να μην κινούταν με αισθητή άνοδο, ωστόσο στη συνέχεια ανέβασε ταχύτητα και εντέλει «πάτησε» στις 795 μονάδες.  

Η σημερινή εικόνα 

Η χθεσινή αυτή αντίδραση άφησε «παρακαταθήκη» τις 795 μονάδες κι έτσι σήμερα ο Γενικός Δείκτης με την άνοδό του της τάξεως του 1,10% έχει υπερπηδήσει το ψυχολογικό φράγμα των 800 μονάδων φθάνοντας στις 804,01 μονάδες. 

Σήμερα όμως, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκει το στοιχείο που του έλειπε το προηγούμενο διάστημα και αυτό είναι η επιστροφή των επενδυτών σε αυτό, καθώς μετά την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 19 εκατ. τεμάχια.

Μόλις δύο μετοχές του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης υποχωρούν κι αυτές με μικρή μεταβολή (Τέρνα Ενεργειακή -0,70%, ΕΛΠΕ -0,47%) κι έτσι κινείται υψηλότερα κατά 1,44, ενώ πιο χαμηλά στο +0,70% βρίσκεται ο Mid Cap.

Με τις μετοχές των τραπεζών σε υψηλές πτήσεις όπως προαναφέρθηκε, ο τραπεζικός δείκτης πραγματοποιεί άλμα περί του 3,50%, όντας ο κλαδικός δείκτης με την καλύτερη σημερινή εικόνα. 

Σε ράλι έχουν επιδοθεί οι μετοχές των Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank καταγράφοντας κέρδη 4,47%, 4,23% και 3,55 αντίστοιχα.

Άνω του 2% διαπραγματεύονται οι μετοχές των Lamda, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, Ελβαλχαλκόρ.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News