Business & Finance Παρασκευή 8/07/2022, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποχώρηση στο κλείσιμο της εβδομάδας

Wall Street: Υποχώρηση στο κλείσιμο της εβδομάδας

Πτωτικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, που είναι η τελευταία για την τρέχουσα εβδομάδα.

Η εβδομάδα που διανύουμε επανέφερε την ηρεμία στον αμερικανικό χρηματιστήριο και είναι χαρακτηριστικό ότι οι S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν κέρδη στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις (τη Δευτέρα δεν υπήρχε συνεδρίαση εξαιτίας της εθνικής αργίας για την 4η Ιουλίου).

Σήμερα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,42%, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες περί του 0,70%, με τον Nasdaq να προσεγγίζει το -0,90%. 

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και αναμενόταν με έντονο ενδιαφέρον από τους επενδυτές. Κι αυτό διότι πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με την αγορά εργασίας τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νέες θέσεις εργασίας εξαιρουμένου του γεωργικού κλάδου αυξήθηκαν κατά 372.000, αισθητά υψηλότερα από τις 268.000 νέες θέσεις που εκτιμούσαν οι αναλυτές. 

Με τις νέες αυτές προσθήκες, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ παράμεινε στο 3,6% όσο ανέμεναν και οι προβλέψεις, ένα επίπεδο που βρίσκεται πολύ κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων από το υπουργείο, τα στοιχήματα των επενδυτών για επόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed κατά 75 μονάδες βάσης, εκτινάχθηκαν στο 97,7%, από το 91,5% πριν την ανακοίνωση.

Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, ουκ ολίγες φορές έχουν δηλώσει ότι αν η εικόνα της αγοράς εργασίας είναι ισχυρή, τότε επιβάλλεται από αυτούς να υιοθετούν πιο σφιχτή νομισματική πολιτική. 

moneyreview.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News