Business & Finance Τρίτη 28/06/2022, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά τη χθεσινή παύση

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά τη χθεσινή παύση

Σε ανοδική πορεία επανήλθαν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά το χθεσινό διάλειμμα και την ήπια υποχώρηση που ανέκοψε τα κέρδη δύο διαδοχικών συνεδριάσεων, εν μέσω μιας γενικευμένης αισιοδοξίας από τη χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία στην Κίνα. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο σχεδόν 1,15%, ο S&P 500  έχει ξεπεράσει το +1%, με τον Nasdaq να κινείται υψηλότερα κατά 0,80%. 

Το άκουσμα ότι το Πεκίνο αποφάσισε να μειώσει στις επτά από 14 τις ημέρες της καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, όπως επίσης στις τρεις τις ημέρες παρακολούθησης από τον τόπο διαμονής, έχει λειτουργήσει καταλυτικά σήμερα στις αγορές. 

Την απόφαση αυτή χαιρέτισαν εμπορικοί φορείς, με το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Κίνα να κάνει λόγο μια απόφαση που θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στην παγκόσμια επιχειρηματικότητα. 

Από τη μεριά του το Ευρωπαϊκό Εμπορικό Επιμελητήριο ναι μεν χαιρέτισε την απόφαση, ωστόσο εξέφρασε έναν σκεπτικισμό σχετικά με το αν όλες οι αρχές σε τοπικό επίπεδο είναι διατεθειμένες να συμμορφωθούν με τις νέες οδηγίες. 

Όπως ήταν αναμενόμενο ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής έχει πάρει ώθηση από τις αναφορές αυτές, με τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών να βρίσκονται σε άνοδο. 

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Disney, αφότου ανακοίνωσε ότι ανοίγει το θεματικό της πάρκο στη Σανγκάη, αρχής γενομένης από τις 30 Ιουνίου. 

Βαδίζοντας προς το κλείσιμο του β΄ τριμήνου (το οποίο σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση του α΄ εξαμήνου), οι S&P 500 και Nasdaq βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν απώλειες για το δεύτερο τρίμηνο, σε συνέχεια εκείνων που σημείωσαν και το α΄ τρίμηνο του 2022. 

Οι δύο δείκτες έχουν να παρουσιάσουν απώλειες σε δύο συναπτά τρίμηνα από το 2015. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News