Business & Finance Πέμπτη 30/06/2022, 17:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κλείσιμο εξαμήνου με μαζικό sell-off

Wall Street: Κλείσιμο εξαμήνου με μαζικό sell-off

Μαζικό sell-off καταγράφεται στη Wall Street για δεύτερη φορά στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, στη συνεδρίαση που ολοκληρώνει τον Ιούνιο, το β΄ τρίμηνο, αλλά κυρίως το α΄ εξάμηνο του 2022. Ένα εξάμηνο που «μαστίγωσε» ανελέητα τις αγορές κι εν προκειμένω το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Μετά τα πρώτα τριάντα λεπτά της συνεδρίασης ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,75%, ο S&P 500 έχει κατέλθει του -2%, με τον Nasdaq να σημειώνει απώλειες που φθάνουν το -2,80%. 

Για τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης η πορεία τους στο 2022 είναι από τις χειρότερες. Οι Dow Jones και S&P 500 το β΄ τρίμηνο είναι το χειρότερο από το α΄ τρίμηνο του 2020 όταν έκανε την εμφάνισή της η πανδημία. 

Για τον τεχνολογικό Nasdaq οι απώλειες πλέον του 20% στο ίδιο διάστημα, συνιστούν τη χειρότερη τριμηνιαία του επίδοση από το 2008.

Από την άλλη, o S&P 500 βρίσκεται σε πορεία να καταγράψει το χειρότερο πρώτο του εξάμηνο από το 1962, σύμφωνα με το CNBC. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία που αφορούν τις βασικές προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, μια μέτρηση την οποία λαμβάνει υπόψη της πολύ σοβαρά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, ο εν λόγω δείκτης τον Μάιο έτρεξε με ρυθμό 4,7%, κατεβάζοντας ελαφρώς ταχύτητα από το 4,9% του Απριλίου. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News