Business & Finance Δευτέρα 27/06/2022, 17:18
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απαραίτητη διόρθωση μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας

Wall Street: Απαραίτητη διόρθωση μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας

Στάση για να «πάρει» ανάσες μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας κάνει η Wall Street, στην συνεδρίαση που ανοίγει την τρέχουσα εβδομάδα. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,13%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,11%, με τον Nasdaq να σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,28%. 

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα αποδοτικοί για τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς την ολοκλήρωναν με άλμα 5,42% ο Dow Jones, 6,45% ο S&P 500 και 7,49% ο Nasdaq. Και για τους τρεις δείκτες η επίδοση αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη για το 2022. 

Τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας επανέφεραν τον S&P 500 εκτός bear market (απώλειες 20% ή περισσότερο από το υψηλό των τελευταίων 12 μηνών) στην οποία είχε εισέλθει στη διάρκεια του Ιουνίου. 

Ο πανικός που προκλήθηκε από την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατά 75 μονάδες βάσης που ήταν η μεγαλύτερη τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχει καταλαγιάσει και οι επενδυτές ετοιμάζονται για το κλείσιμο του α΄ εξαμήνου του 2022.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα των αμερικανικών εισηγμένων για το β΄ τρίμηνο του 2022, καθώς σε αυτό το τρίμηνο ο αντίκτυπος από τον πόλεμο στην Ουκρανία προβλέπεται ότι θα είναι πιο εμφανής. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News