Business & Finance Πέμπτη 23/06/2022, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή σε άνοδο μετά τη χθεσινή πτώση

Wall Street: Επιστροφή σε άνοδο μετά τη χθεσινή πτώση

Σε ανοδική τροχιά έχουν επιστρέψει οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτης της Wall Street, μετά τη χθεσινή πτώση που σημείωσαν. Όπως και σήμερα έτσι και χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο στην έναρξη της συνεδρίασης κινούταν ανοδικά, ωστόσο στην πορεία έμεινε από δυνάμεις και έκλεισε με ελαφρές απώλειες. 

Σήμερα στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,40%, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,62%, στο +0,61% βρίσκεται ο Nasdaq. 

Παρά τις χθεσινές ήπιες απώλειες, οι τρεις δείκτες είναι κερδισμένοι αυτή την εβδομάδα περισσότερο από 2%, σε μια εβδομάδα που τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν κλειστό εξαιτίας της αργίας για την Ημέρα της Απελευθέρωσης των Σκλάβων. 

Χθες στο μεταξύ, στην πιο ξεκάθαρη παραδοχή που έχει κάνει έως σήμερα, ο πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, είπε ότι οι απότομες επιτοκιακές αυξήσεις μπορεί να οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία σε ύφεση, χαρακτηρίζοντας «πολύ δύσκολη» την ομαλή προσγείωση. 

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο Πάουελ εμφανίστηκε απόλυτα δεσμευμένος να φέρει ξανά τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% και για το λόγο αυτό θεωρεί ότι οι συνεχιζόμενες επιτοκιακές αυξήσεις είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος. Σήμερα συνεχίζεται η κατάθεσή του στη Γερουσία.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία αναφορικά με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουνίου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας συρρικνώθηκαν κατά 2.000, στις 229.000 αιτήσεις, υψηλότερα των εκτιμήσεων για 227.000 αιτήσεις. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News