Business & Finance Τετάρτη 22/06/2022, 16:56
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Παύση μετά το χθεσινό ράλι 

Wall Street: Παύση μετά το χθεσινό ράλι 

Σε ανασύνταξη δυνάμεων έχει επιδοθεί η Wall Street μετά το χθεσινό ράλι, σε μια ημέρα ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ καταθέτει σε επιτροπή της Γερουσίας και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον τι θα αναφέρει σχετικά με τη στρατηγική της Fed αναφορικά με τον πληθωρισμό ο οποίος βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών. 

Ένα υψηλό στο οποίο βρίσκονται αντίστοιχα οι τιμές καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έδειξαν τα σημερινή στοιχεία. Ο ρυθμός 9,1% στη Βρετανία τον Μάιο, συνιστά το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των επτά χωρών με τις ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο, της G7.

Τα σημερινά στοιχεία επανέφεραν στις αγορές τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό κι έτσι ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,90%, ο S&P 500 παρουσιάζει απώλειες της τάξεως του 0,73%, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται στο -0,43%. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει να αναστείλει προσωρινά τον ομοσπονδιακό φόρο στην τιμή της βενζίνης ύψους 12 σεντς ανά γαλόνι, έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην αγορά του πετρελαίου. Οι τιμές του ορυκτού καυσίμου παρουσιάζουν απώλειες σχεδόν 5%. 

Μια εβδομάδα αφότου η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης -η μεγαλύτερη αύξηση από το 1994- προκαλώντας καταιγίδα όχι μόνο στο αμερικανικό χρηματιστήριο αλλά και στις διεθνείς αγορές, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι επενδυτές δεν δείχνουν διάθεση να προβούν σε τοποθετήσεις στις μετοχές. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News