Business & Finance Τετάρτη 8/06/2022, 13:58
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις – Σε χαμηλά επίπεδα και ο τζίρος

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις – Σε χαμηλά επίπεδα και ο τζίρος

Σε περιορισμένο εύρος τόσο από πλευράς μεταβολής όσο και από πλευράς τζίρου συνεχίζει να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η απουσία των επενδυτών είναι κάτι περισσότερο από εμφανής και στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ η μετριοπάθεια είναι αυτή που χαρακτηρίζει τους επενδυτές που κινητοποιούνται σήμερα.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Περί τις 14:00 ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,20% και έχει ανέβει στις 893,60 μονάδες, μόλις δύο μονάδες υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Ενδεικτικό της σημερινής ατονίας στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι το γεγονός ότι το υψηλό ημέρας έχει σημειωθεί στις 896,01 μονάδες.

Ο τζίρος και σήμερα προβληματίζει αν όχι απογοητεύει, διαμορφούμενος στα 19 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 5 εκατ. τεμάχια. 

Προς αντίθετες κατευθύνσεις κινούνται οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, με τον πρώτο στο +0.26% και τον δεύτερο στο -0,21%. Τα οριακά κέρδη των μετοχών των Eurobank, Alpha Bank δεν είναι ικανά να αντισταθμίσουν τις απώλειες των Εθνικής (-1,39%) και Πειραιώς (-1,88%) (όντας οι δύο μετοχές με τις περισσότερες απώλειες από αυτές της υψηλής κεφαλαιοποίησης), με αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να διαγράφει σχεδόν 0,80%. 

Οι μετοχές του ομίλου Τέρνα συνεχίζουν απτόητες τις υψηλές τους πτήσεις με αυτή της ΓΕΚ Τέρνα να ενισχύεται κατά 2,72% και της Τέρνα Ενεργειακή κατά 1,47%. 

Ξεχωρίζουν επίσης οι μετοχές των Σαράντης και ΕΥΔΑΠ με κέρη 1,80% και 1,56% αντίστοιχα.

Το σημερινό κλίμα

Την ώρα που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες το ελληνικό καταφέρνει έστω και ισχνά να καταγράφει κέρδη. Τα στοιχεία της Eurostat που έδειξαν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις το α΄ τρίμηνο του 2022 (5,4% έναντι 5,1%), δεν στάθηκαν ικανά να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα, το οποίο συντηρεί η προσμονή για την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι χρηματαγορές προεξοφλούν ότι αύριο θα ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων τον ερχόμενο Ιούλιο, με σκοπό να μπει τέλος στα αρνητικά επιτόκια έως τα τέλη του 2022, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Attica Bank: Σε αναζήτηση CEO και λύσης για την τιτλοποίηση των 2,7 δισ. ευρώ

ΕΛΣΤΑΤ: Ισχυρή ανάπτυξη 7% – Στο +10,5% η κατανάλωση και +12,7% οι επενδύσεις

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News