Business & Finance Τετάρτη 8/06/2022, 11:22
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια ανασύνταξης μετά τις χθεσινές απώλειες

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια ανασύνταξης μετά τις χθεσινές απώλειες

Προσπάθειες για ανασυγκρότηση μετά τις χθεσινές απώλειες καταβάλει το Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο των χθεσινών στοιχείων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το α΄ τρίμηνο του 2022, μια πορεία που εξέπληξε άπαντες ευχάριστα. 

Το ελληνικό χρηματιστήριο επιλέγει και σήμερα να πάει κόντρα στο κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες όπως και χθες παρουσιάζουν ισχνές απώλειες. 

Η αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά το πέρας της οποίας αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα αύξηση των επιτοκίων τον ερχόμενο Ιούλιο, κρατάει του επενδυτές σε εγρήγορση. 

Κάτι που δείχνουν να μην συμμερίζονται οι επενδυτές στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου όμως και σήμερα η παρουσία τους μόνο έντονη δεν είναι. Οι περιορισμένοι τζίροι των τελευταίων συνεδριάσεων είναι μια εικόνα που προβληματίζει, οδεύοντας προς το κλείσιμο του β΄ τριμήνου, αλλά και του α΄ εξαμήνου για το τρέχον έτος. 

Η σημερινή εικόνα 

Περί τις 11:20 ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,34% και έχει ανέβει στις 894,87 μονάδες και έχει ακόμη διαδρομή να διανύσει προκειμένου να ισοσταθμίσει τις απώλειες της τάξεως του 0,94% που κατέγραψε χθες. 

Ο τζίρος παραμένει υποτονικός στα 5,5 εκατ. τεμάχια, ενώ ο όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 1,7 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινείται υψηλότερα κατά 0,35%, σε αντίθεση με τον Mid Cap που υποχωρεί κατά 0,24%. Δίχως ξεκάθαρη κατεύθυνση ο τραπεζικός δείκτης, καθώς σε αυτό το στάδιο παρουσιάζει θετική μεταβολή μόλις 0,09%. 

Από τις επιμέρους μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζουν της ΓΕΚ Τέρνα και της Σαράντης με άνοδο 2,52% και 2,10%. Ακολουθεί η ΕΥΔΑΠ με κέρδη +1,56% και η μετοχή της έτερης μετοχής του ομίλου Τέρνα, η Τέρνα Ενεργειακή που βρίσκεται στο +1,36%. 

Στον αντίποδα, πιέσεις ασκούνται στη μετοχής της Πειραιώς (-1,54%), ενώ ήπια πτώση μικρότερη του -1% καταγράφουν οι μετοχές που βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Attica Bank: Σε αναζήτηση CEO και λύσης για την τιτλοποίηση των 2,7 δισ. ευρώ

ΕΛΣΤΑΤ: Ισχυρή ανάπτυξη 7% – Στο +10,5% η κατανάλωση και +12,7% οι επενδύσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News