Business & Finance Παρασκευή 3/06/2022, 16:56
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσγείωση μετά τις χθεσινές υψηλές πτήσεις

Wall Street: Προσγείωση μετά τις χθεσινές υψηλές πτήσεις

Αδυναμία να επεκτείνουν τα κέρδη και μάλιστα ισχυρά που κατέγραψαν χθες δείχνουν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η εβδομάδα, η σημερινή συνεδρίαση θα είναι και αυτή που θα κρίνει αν το αμερικανικό χρηματιστήριο θα την ολοκληρώσει με θετικό ή αρνητικό πρόσημο. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,68%, ο S&P 500 καταγράφει πτώση περί του 1,10%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 1,76%. 

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και σήμερα κινείται στον ρυθμό του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla.

Ο Ίλον Μασκ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε email εσωτερικής χρήσης ανέφερε ότι επιθυμεί να περιορίσει το προσωπικό της αμιγώς αμερικανικής ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας κατά 10%. Παράλληλα, στο ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναφέρει ότι έχει ένα πολύ κακό συναίσθημα αναφορικά με την οικονομία. 

Οι δηλώσεις αυτές του Μασκ έχουν στοιχίσει στη μετοχή της Tesla, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 5%. 

Και έρχονται ως συνέχεια παρόμοιων δηλώσεων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan, Τζέιμι Ντίξον, ο οποίος νωρίτερα στη διάρκεια της εβδομάδας ανέφερε ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με τυφώνα. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με τις νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο. 

Σύμφωνα με αυτά, τον περασμένο μήνα προστέθηκαν 390.000 νέες θέσεις στην αμερικανική αγορά εργασίας, νούμερο μικρότερο μεν από τις 436.000 του Απριλίου, αλλά αισθητά μεγαλύτερο από τις 325.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Απούσης της σημερινής συνεδρίασης, από την έναρξη της τρέχουσας χρονιάς ο Dow Jones έχει απωλέσει 8,5%, ο S&P 500 12,4%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να έχει κάνει βύθιση κατά 21,3%.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News