Business & Finance Τρίτη 24/05/2022, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επέστρεψαν οι φόβοι και μαζί τους οι απώλειες

Wall Street: Επέστρεψαν οι φόβοι και μαζί τους οι απώλειες

Δεν καταφέρνει να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ από τη χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street, στην οποία κατέγραψε ισχυρά κέρδη, καθώς σήμερα επέστρεψαν οι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη και μαζί τους και οι απώλειες για το αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχεται ο τεχνολογικός Nasdaq καθώς καταγράφει απώλειες που φθάνουν το 2,70%. Ο Dow Jones κινείται πιο ήπια πτωτικά (-0,53%), ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,32%. 

Η χθεσινή έναρξη της εβδομάδας έφερε μία πνοή αισιοδοξίας ότι ενδεχομένως να κλείνει ο κυκεώνας στον οποίο έχει εμπλακεί το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες στις οκτώ διαδοχικές τελευταίες εβδομάδες και είναι η χειρότερη περίοδός του από τον Απρίλιο του 1932.

Από τη μεριά τους, οι S&P 500 και Nasdaq ολοκληρώνουν με αρνητικό πρόσημο τις τελευταίες επτά συναπτές εβδομάδες, στο χειρότερο σερί τους από το 2001. 

Το σημερινό αρνητικό κλίμα έχει διαμορφωθεί τόσο από τις προειδοποιήσεις από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, όσο από τις προειδοποιήσεις της Snap, μητρικής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Snapchat, δηλώνοντας ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τους στόχους αναφορικά με τα οικονομικά της μεγέθη το τρέχον τρίμηνο. 

Μετά τις προειδοποιήσεις αυτές, η μετοχή της μητρικής εταιρείας προ-συνεδριακά βούλιαζε κατά σχεδόν 40%, μια κατάσταση η οποία διατηρείται και μετά την έναρξη της συνεδρίασης. 

Η σπασμωδική αυτή αντίδραση της μετοχής, έχει συμπαρασύρει και τις μετοχές των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή του Pineterest βυθίζεται κατά 20%, της μητρικής του Facebook, Meta, διαγράφει περί του 9%, ενώ του Twitter υποχωρεί κατά 2%. 

Απώλειες σχεδόν 4,80% παρουσιάζει η μετοχή της Airbnb, μετά την ανακοίνωσή της, με την οποία έκανε γνωστό ότι αναστέλει τις επιχειρήσεις της στην Κίνα από τις 30 Ιουλίου. Η εταιρείας βραχυχρόνιας μίσθωσης οικισμάτων, προστίθεται στη λίστα με τις πλατφόρμες της Δύσης που αποχωρούν από την κινεζική αγορά. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News