Business & Finance Τετάρτη 25/05/2022, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αδυνατεί να βγάλει ισχυρή αντίδραση

Wall Street: Αδυνατεί να βγάλει ισχυρή αντίδραση

Αδυναμία να βγάλει την πρέπουσα αντίδραση προκειμένου να διαφύγει από τον πολιορκητικό κλοιό που την έχει περικλείσει το τελευταίο διάστημα δείχνει γι άλλη μια συνεδρίαση η Wall Street. 

Εν αναμονή της δημοσίευσης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (όταν και αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, η πρώτη επιθετική αύξηση μετά από 22 χρόνια), οι επενδυτές και σήμερα είναι συγκρατημένοι. 

Ο Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο περί του 0,12%, με τον S&P 500 στο +0,10% και τον τεχνολογικό Nasdaq να αμφιταλαντεύεται μεταξύ οριακών απωλειών και κερδών. 

Χθες μπορεί ο Dow Jones να κατάφερε στο τέλος να γυρίσει σε θετικό έδαφος κλείνοντας με άνοδο 0,20%, ωστόσο αναλαμπή και μάλιστα μικρής κλίμακας πρέπει να θεωρηθεί και όχι ως αντίδραση. Η βύθιση άλλωστε του Nasdaq κατά 2,4% δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το κλίμα που επικράτησε χθες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με τις παραγγελίες των διαρκών προϊόντων, οι οποίες επιβραδύνθηκαν αισθητά τον Απρίλιο σε ετήσια βάση από το 1,1% στο 0,3%, όπως και σε μηνιαία από το 0,6% στο 0,4%, επιδόσεις οι οποίες και οι δύο ήταν κατώτερες των προσδοκιών.  

Από τις επιμέρους μετοχές, αυτή της αλυσίδας ταχυγευμάτων Wendy’s πραγματοποιεί ράλι με άνοδο πλέον του 10%, μετά την επίσημη κατάθεση του μεγαλύτερου μετόχου της, Nelson Peltz, για προσφορά εξαγοράς της. 

Με κέρδη 5% κινείται η μετοχή της αλυσίδας πολυκαταστημάτων λιανικής πώλησης, Nordstrom, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεών της αναφορικά με τα κέρδη και τα έσοδά της για το 2022, ισχυριζόμενη ότι η αύξηση της ζήτησης θα αντισταθμίσεις τις πιέσεις των τιμών.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News