Business & Finance Τετάρτη 13/04/2022, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος με μακροοικονομικά και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο 

Wall Street: Άνοδος με μακροοικονομικά και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο 

Ανοδικά κινείται στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η Wall Street, σε μια ημέρα που σηματοδοτεί την ανεπίσημη έναρξη των ανακοινώσεων από τις αμερικανικές εισηγμένες αναφορικά με τις οικονομικές τους επιδόσεις το α΄ τρίμηνο του 2022. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,13%, ο S&P 500 κινείται οριακά άνω του μηδενός, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,46%. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης δημοσίευσε τα αποτελέσματά της η JP Morgan, τα οποία απογοήτευσαν καθώς είδε τα έσοδα της να μειώνονται αλλά ακόμη πιο δραστικά να υποχωρούν τα καθαρά της κέρδη.

Αύριο σειρά παίρνουν από τις Big Banks της Wall Street, οι Citigroup, Morgan Stanley, Goldman Sachs και Wells Fargo, ενώ τη Δευτέρα τον «χορό» κλείνει η Bank of America. 

Οι ανακοινώσεις των έξι μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ, σηματοδοτεί την ανεπίσημη έναρξη της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων σε κάθε τρίμηνο, ενώ η εικόνα τους πολλές φορές αποτελεί προπομπό για το πώς θα κινηθούν οι επιδόσεις των αμερικανικών εισηγμένων. 

Πριν από την έναρξη επίσης, είδαν το φως τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, οι οποίες κατέγραψαν ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι τιμές παραγωγού εκτινάχθηκαν στο 11,2% σε ετήσια βάση, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τότες που κρατούνται τα εν λόγω στοιχεία, ενώ σε μηνιαία βάση έτρεξαν με ρυθμό 1,4%, το οποίο επίσης συνιστά υψηλό ρεκόρ από το 2009, όταν άλλαξε ο τρόπος που υπολογίζονται τα δεδομένα για την έρευνα. 

Με τον πληθωρισμό σε υψηλό 40 ετών και τις τιμές παραγωγού σε υψηλό ιστορικό ρεκόρ, η αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της μοιάζει να γίνεται όλο και πιο πιθανή. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News