Business & Finance Παρασκευή 19/11/2021, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ οι S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ οι S&P 500 και Nasdaq

Αδυναμία να κινηθούν προς μια κατεύθυνση δείχνουν και σήμερα οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μια ημέρα μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ των S&P 500 και Nasdaq.

Ο Dow Jones επεκτείνει τις απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, υποχωρώντας περί του 0,55%. Ο S&P 500 μπορεί να κινήθηκε οριακά υπό του μηδενός με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης έβγαλε μια ανοδική αντίδραση και πλέον έχει αγγίξει τις 4.710,57 μονάδες σημειώνοντας εκ νέου ιστορικό υψηλό ρεκόρ.

Κάτι που έχει κάνει και ο τεχνολογικός Nasdaq ο οποίος ενισχύεται κατά 0,65%, υπερπηδώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του τις 16.000 μονάδες, φθάνοντας έως τις 16.101,70 μονάδες.

Οι επενδυτές σήμερα έχουν γυρίσει την πλάτη τους στις μετοχές αξίας όπως είναι αυτές του βιομηχανικού δείκτης Dow Jones, προτιμώντας τις μετοχές ανάπτυξης όπως είναι των εταιρειών της τεχνολογίας, κάτι που έκαναν και χθες, σε μια ημέρα που δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, οι οποίες μπορεί να υποχώρησαν κατά 1.000 στις 268.000, ωστόσο κατέγραψαν νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας.

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται χαρακτηρίσθηκε από τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021 των μεγάλων αμερικανικών αλυσίδων λιανικής πώλησης, αποτελέσματα που ήταν πιο βελτιωμένα σε σχέση με τις προβλέψεις, ενώ οι περισσότερες εξ αυτών εκτιμούν ότι θα έχουν ένα ισχυρό κλείσιμο για την τρέχουσα χρονιά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News