Business & Finance Δευτέρα 23/05/2022, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος στην έναρξη της καινούργιας εβδομάδας

Wall Street: Άνοδος στην έναρξη της καινούργιας εβδομάδας

Ανοδικά κινούνται στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο προέρχεται από μια ιδιαίτερα τρικυμιώδη εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας οι προειδοποιήσεις από μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, όπως η Walmart και η Target για επιδείνωση των οικονομικών τους καταστάσεων φέτος εξαιτίας των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν, περιέβαλαν με ένα πέπλο πανικού τους επενδυτές. 

Αποτέλεσμα, ο S&P 500 την Παρασκευή στιγμιαία να εισέλθει σε bear market (απώλειες ίσες ή περισσότερες από 20% από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ στις 3 του περασμένου Ιανουαρίου), ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε να περιορίσει την πτώση του και να καταγράφει πλέον απώλειες της τάξεως του 18,7%, απούσης της σημερινής συνεδρίασης. 

Εντούτοις ο Dow Jones έκλεισε άλλη μια εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο, κάτι που επέκτεινε στις οκτώ τις διαδοχικές εβδομάδες, διάστημα που συνιστά τη χειρότερη περίοδό του από το 1932. 

Σήμερα ωστόσο, με τις μετοχές των Big Tech να κινούνται ανοδικά, ο Dow Jones έχει ήδη ξεπεράσει το +1,35%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο περί του 1%, με τον Nasdaq να κινείται υψηλότερα κατά 0,82%. 

Η μετοχή της εταιρείας παροχής υπηρεσιών cloud, VMWare, πραγματοποιεί ράλι της τάξεως του 20%, μετά τις αναφορές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την κατασκευάστρια ημιαγωγών, Broadcom, προκειμένου να εξαγορασθεί από αυτήν. Ωστόσο, οι αναφορές αυτές δεν έχουν βοηθήσει τη μετοχή της δεύτερης καθώς υποχωρεί κατά 4,62%.   

Με κέρδη που πλησιάζουν το 4% κινείται η μετοχή της JP Morgan, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων της μεγαλύτερης τράπεζας στις ΗΠΑ από πλευράς περιουσιακών στοιχείων αναφορικά με τα έσοδά της από τόκους για την τρέχουσα χρονιά. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News