Business & Finance Πέμπτη 2/06/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Εντυπωσιακή ανάκαμψη – Με κέρδη 2,7% ο Nasdaq

Wall Street: Εντυπωσιακή ανάκαμψη – Με κέρδη 2,7% ο Nasdaq

Σε ανάκαμψη επέστρεψαν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αγνόησαν τις εξασθενημένες προοπτικές που έδωσε η Microsoft και τις ανησυχίες για τις επιτοκιακές αυξήσεις από την Fed. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 435 μονάδες ή 1,3%, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,8%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 2,7%. Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, οι οποίοι σημείωσαν πτώση τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, αναμένεται να κλείσουν την εβδομάδα με κέρδη. O Dow έχει ενισχυθεί μέχρι στιγμής 0,1%, ο S&P 500 0,5%, ενώ ο Nasdaq 1,5%. 

Παρά την άνοδο όμως και η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα, καθώς οι δείκτες ταλαντεύθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών. Ο Dow υποχώρησε περισσότερο από 300 μονάδες στα χαμηλά της συνεδρίασης. 

Την ίδια στιγμή, η αντιπρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ, Λάελ Μπρέιναρντ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι απίθανο να κάνει διάλειμμα στο σημερινό κύκλο των επιτοκιακών αυξήσεων, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να δούμε κάποια διακοπή. Χρειάζεται να κάνουμε ακόμη αρκετή δουλειά για να φέρουμε τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%», είπε η Μπρέιναρντ. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, η Microsoft υποχώρησε 1%, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα κέρδη και τα έσοδα αυτό το τρίμηνο θα είναι κατώτερα των προσδοκιών, ασκώντας πιέσεις στο Dow. Ωστόσο άλλα ονόματα από τον χώρο τεχνολογίας κινήθηκαν ανοδικά προσφέροντας στήριγμα στο Nasdaq. Η Nvidia ενισχύθηκε περισσότερο από 6%, η Zoom περίπου 4% και η Tesla 5%. 

Επίσης, η Meta Platforms «είδε» τη μετοχή της να ενισχύεται 4% μία ημέρα μετά την παραίτηση της γενικής διευθύντριας Σέριλ Σάντμπεργκ. 

Οι επενδυτές πάντως παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εταιρικές ανακοινώσεις τριμήνου. Η Hewlett Packard υποχώρησε 6%, καθώς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις της ούτε για τα έσοδα ούτε και για τα κέρδη. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο και στα στοιχεία για την απασχόληση Μαίου στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται αύριο Παρασκευή. Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι προστέθηκαν 328.000 νέες θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία τονπροηγούμενο μήνα, λιγότερες συγκριτικά με τις 428.000 του Απριλίου. 

Τα στοιχεία για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα έδειξαν επιβράδυνση στον ρυθμό αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP, το Μάιο προστέθηκαν μόλις 128.000 θέσεις εργασίας, πολύ λιγότερες συγκριτικά με τις 299.000 που είχαν προβλέψει αναλυτές. 

 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκές μετοχές: Επιστροφή στα κέρδη με στήριγμα από βιομηχανία και πολυτελή είδη

Ψηφιακά νομίσματα: Οι κίνδυνοι για τις κεντρικές τράπεζες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News