Business & Finance Πέμπτη 2/06/2022, 20:31
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Επιστροφή στα κέρδη με στήριγμα από βιομηχανία και πολυτελή είδη

Ευρωπαϊκές μετοχές: Επιστροφή στα κέρδη με στήριγμα από βιομηχανία και πολυτελή είδη

Ανάκαμψη παρουσίασαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, με στήριγμα μεγάλα ονόματα από τον κλάδο βαριάς βιομηχανίας και πολυτελών ειδών, με τα κέρδη ωστόσο να συγκρατώνται από τις υποφώσκουσες ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και του πληθωρισμού. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,6% αφού απώλεσε 2% της αξίας του στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Ο όγκος ωστόσο των συναλλαγών παρέμεινε περιορισμένος λόγω της αργίας στην αγορά του Λονδίνου. 

Ξεχώρισε η μετοχή της γαλλικής εταιρείες οινοπνευματωδών Remy Cointreau, με άνοδο περίπου 5%, από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έδωσε θετικές προοπτικές για το τρέχον έτος. 

Από κοντά και οι εταιρείες πολυτελών ειδών με τις μετοχές των LVMH, L’Oreal και EssilorLuxottica ενισχύθηκαν από 1,7% έως 3,1%, προσφέροντας το μεγαλύτερο στήριγμα στον STOXX 600. 

Oι μετοχές από τον κλάδο πετρελαίου έκλεισαν με πτώση, παρότι οι τιμές γύρισαν σε άνοδο μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή αργού για να αντισταθμίσει την όποια μείωση της Ρωσίας. Η μετοχή της Shell και της Equinor υποχώρησε από 0,5% έως 1,9% αντίστοιχα. 

Ανάσα έδωσαν και τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν 1,2% το Μάιο, χαμηλότερα από το 2,3% που είχαν προβλέψει αναλυτές. 

Από τα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,01%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,27%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,59%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε οριακά κατά 0,04%. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Ομόλογα: Πάνω από το 3,7% η απόδοση στην ελληνική 10ετία – Ανησυχεί ο πληθωρισμός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News