Business & Finance Πέμπτη 2/06/2022, 16:33
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Επιστροφή στα κέρδη για τα χρηματιστήρια

Ευρώπη: Επιστροφή στα κέρδη για τα χρηματιστήρια

Σε ανοδική πορεία έχουν επιστρέψει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο των μακροοικονομικών στοιχείων που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, σε μια ημέρα στην οποία η συναλλακτική δραστηριότητα θα είναι περιορισμένη. Κι αυτό διότι το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό, εξαιτίας των εορτασμών για τον Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,45% έχοντας σχεδόν όλους του βασικότερους κλάδους του σε άνοδο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,65%, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,15%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB προσθέτει 0,30%.

Ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχωρεί κατά 0,53% κι ενώ εντέλει ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής κατά 648.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, στην προσπάθειά του να αντισταθμίσει οποιαδήποτε έλλειψη παρουσιασθεί στην αγορά πετρελαίου από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Περιορισμένη πτώση καταγράφει ο τεχνολογικός κλάδος και αυτός των ακινήτων, ενώ από την άλλη ο κλάδος των προσωπικών ειδών είναι αυτός που ξεχωρίζει σήμερα με άνοδο περί του 1,30%.

Οι επενδυτές χθες ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία για τον Μάιο. Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη σημείωσε ιστορικό υψηλό ρεκόρ για έβδομο διαδοχικό μήνα σκαρφαλώνοντας στο 8,1%, ενώ τα χθεσινά στοιχεία έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε.

Σήμερα ωστόσο δείχνουν διάθεση να επιστρέψουν στις μετοχές, έχοντας στρέψει την πλάτη στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων, οι αποδόσεις των οποίων έχουν πάρει σήμερα την ανιούσα.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News