Business & Finance Τετάρτη 1/06/2022, 22:55
BUSINESS & FINANCE

Σέριλ Σάντμπεργκ: Παραιτήθηκε η γενική διευθύντρια της Μeta

Σέριλ Σάντμπεργκ: Παραιτήθηκε η γενική διευθύντρια της Μeta

Την παραίτησή της από τη θέση της γενικής διευθύντριας της Meta, του μητρικού ομίλου του Facebook, υπέβαλε η Σέριλ Σάντμπεργκ. 

Η Σάντμπεργκ προσλήφθηκε στο Facebook στις αρχές του 2008 ως το «δεξί χέρι» του διευθύνοντος συμβούλου και συνιδρυτή του Facebook, Μάρκ Ζάκερμπεργκ και συνέβαλε στο να μετατραπεί η δημοφιλής πλατφόρμα σε μία από τις πιο ισχυρές επιχειρήσεις του τεχνολογικού τομέα των ΗΠΑ, με την κεφαλαιοποίησή της να υπερβαίνει προς στιγμή το 1 τρισ.δολάρια. 

Τη θέση της θα αναλάβει ο Χαβιέ Όλιβαν, επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρείας από το φθινόπωρο, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η Σάντμπεργκ θα συνεχίσει πάντως να είναι μέλος του δ.σ. της Meta. 

Η Meta έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις τα τελευταία χρόνια για τη μαζική επιρροή της, την αποτυχία της να σταματήσει τη διάδοση παραπληροφόρησης και επιβλαβούς υλικού και τις εξαγορές του Instagram και του WhatsApp. Ο Ζάκερμπεργκ και άλλα στελέχη αναγκάστηκαν να καταθέσουν ενώπιον του Κογκρέσου πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια, αν και η Σάντμπεργκ έχει ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό από αυτό το προσκήνιο. 

Η Σάντμπεργκ αξιοποίησε την επαγγελματική επιτυχία της στο Facebook για να προβάλει το προφίλ της, ειδικά μεταξύ των γυναικών στο χώρο εργασίας.

Το 2013, κυκλοφόρησε το βιβλίο «Lean In: Women, Work, and the Will to Lead», εστιάζοντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο και στο τι μπορούν να κάνουν για να προχωρήσουν στην καριέρα τους.

Το 2015 βρέθηκε αντιμέτωπη με τον απροσδόκητο θάνατο του συζύγου της Ντέιβι Γκόλμπεργκ, ο οποίος πέθανε από καρδιακή αρρυθμία. Πριν από το Facebook, είχε υπηρετήσει στο υπουργείο Οικονομικών επί κυβέρνησης Κλίντον.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Σέριλ Σάντμπεργκ: Εάν οι ηγέτες της Ουκρανίας και της Ρωσίας ήταν γυναίκες, δεν θα είχαν πόλεμο

Σάντεμπεργκ: Το Facebook εμμένει σταθερά στη θέση του για τον Τραμπ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News