Business & Finance Παρασκευή 27/05/2022, 23:04
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Έσπασε» το καθοδικό σερί – Κέρδη άνω του 5,5% για τους τρεις δείκτες στην εβδομάδα

Wall Street: «Έσπασε» το καθοδικό σερί – Κέρδη άνω του 5,5% για τους τρεις δείκτες στην εβδομάδα

Σε μία εντυπωσιακή αλλαγή ρότας, Dow Jones και S&P 500 γνώρισαν μία από τις καλύτερες εβδομάδες από το Νοέμβριο του 2020. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow ενισχύθηκε 575,8 μονάδες ή 1,8%, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 2,8%, ενώ ο Nasdaq ήταν ο μεγάλος νικητής με κέρδη 3,3%, χάρη στα ισχυρά κέρδη από εταιρείες στον χώρο του λογισμικού αλλά και την πτώση των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων. 

Και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με άνοδο την εβδομάδα. Ο Dow Jones τερμάτισε με κέρδη 6,2%, τερματίζοντας το πιο παρατεταμένο καθοδικό σερί – οκτώ εβδομάδων – από το 1923. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 5,6%, ενώ ο Nasdaq 6,2%. Και οι δύο δείκτες κατέγραφαν πτώση επί επτά συναπτές εβδομάδες. 

Τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό έδωσαν μία ανάσα στη Wall Street. Ο δείκτης ατομικών καταναλωτικών δαπανών ενισχύθηκε 4,9% τον Απρίλιο χαμηλότερα από το 5,2% του Μαρτίου, γεγονός που καταδεικνύει ότι παρότι συνέχισε να αυξάνεται, ο ρυθμός αύξησης ήταν μικρότερος. 

Ώθηση έδωσαν και οι μετοχές από τον χώρο του λιανεμπορίου. Η Ulta Beauty ενισχύθηκε 11% από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου τριμηνιαία αποτελέσματα, ενώ η Gap σημείωσε άνοδο 3%, παρά το γεγονός ότι υποβάθμισε τις προβλέψεις για την κερδοφορία της. 

Στους μεγάλους κερδισμένους και οι μετοχές τεχνολογίας. Η εταιρεία λογισμικού Autodesk ενισχύθηκε 10%, ενώ η Dell Technologies 12%. 

Ωστόσο, παρά την εντυπωσιακή ανάκαμψη, ο Nasdaq παραμένει σταθερά σε bear market και ο S&P 500 διολίσθησε προς στιγμή σε καθοδική αγορά με πτώση άνω του 20% από το ιστορικό υψηλό του την προηγούμενη εβδομάδα. O Nasdaq απέχει περίπου 23% από το ιστορικό υψηλό του Ιανουαρίου, ενώ ο S&P 500 και ο Dow Jones κατά 13% και 9% αντίστοιχα. 

Ο Τζέφ Κίλμπουργκ, επικεφαλής επενδύσεων της Sanctuary Wealth, ανέφερε ότι παρακολουθεί την αγορά κρατικών ομολόγων για να διαπιστώσει πώς θα κινηθεί η χρηματιστηριακή αγορά. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κάτω από το 2,7% από το υψηλό του 3,25%. 

«Δεν το χαρακτηρίζω ράλι σε bear market, αλλά απλά επανατοποθέτηση των μετοχών. Πολλοί επενδυτές είχαν γίνει υπερβολικά απαισιόδοξοι», αναφέρει. 

 

 

moneyreview.gr 

 

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τα μέσα Μαρτίου – Κέρδη 3%

Ομόλογα: Σε τροχιά αποκλιμάκωσης οι αποδόσεις – Στο 3,48% στην ελληνική 10ετία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News