Business & Finance Τετάρτη 25/05/2022, 16:39
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιστροφή στα κέρδη μετά τις χθεσινές απώλειες

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιστροφή στα κέρδη μετά τις χθεσινές απώλειες

Σε άνοδο επέστρεψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις χθεσινές απώλειες, καθώς ο προβληματισμός για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας ή ακόμη για το ενδεχόμενο οικονομικής ύφεσης υποχώρησε. 

Με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός να εξελίσσεται και τα προειδοποιητικά μηνύματα να έρχονται σωρηδόν για δυσοίωνες προοπτικές, η σημερινή ημέρα δεν προβλεπόταν να εξελιχθεί ομαλά για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Ωστόσο, χθες βράδυ μια σειρά δηλώσεων που αφορούσαν το μαζικό sell-off στον τεχνολογικό κλάδο επέφεραν μια κάποια ηρεμία, καθώς το κεντρικό μήνυμα ήταν ότι η σημερινή εποχή δεν μοιάζει με αυτή του dot.com τo 1999, από τη στιγμή που τότε οι τεχνολογικές εταιρείες αποδείχθηκε ότι ήταν υπερτιμημένες, ενώ σήμερα πρόκειται για κολοσσούς. 

Οι δηλώσεις αυτές λειτούργησαν καταπραϋντικά στους επενδυτικούς κύκλους κι έτσι οι επενδυτές σήμερα έχουν επιστρέψει στις μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταγράφει κέρδη περί του 0,30%, ενώ με παρόμοια ποσοστά κινούνται τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, με αυτό στο Λονδίνο και στο Μιλάνο ελαφρώς υψηλότερα στο +0,50% και +0,60% αντίστοιχα.

Ενώ ο τεχνολογικός κλάδος μετά τις χθεσινές δηλώσεις θα ήταν αναμενόμενο να κινείται ανοδικά, εντούτοις καταγράφει απώλειες περί του 0,50%, ενώ ανεπαίσθητη είναι η πτώση που σημειώνει ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Αντιθέτως ο κλάδος που ξεχωρίζει με διαφορά είναι του πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς ενισχύεται περί του 1,95%, εκμεταλλευόμενος τη σημερινή άνοδο των τιμών του πετρελαίου. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News