Business & Finance Πέμπτη 28/04/2022, 14:25
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται η ανοδική τάση – Κατέβασε ελαφρώς ταχύτητα 

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται η ανοδική τάση – Κατέβασε ελαφρώς ταχύτητα 

Διατηρείται η ανοδική τάση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο σε σχέση με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης κινείται χαμηλότερα.

Σε αντίθεση με χθες, το ελληνικό χρηματιστήριο συμπορεύεται με τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, τις οποίες έδειξε να μην τις επηρεάζει η απόφαση της Ρωσίας να κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία. 

Από τη μεριά της, η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε ήδη από χθες να κατευνάσει τους όποιους φόβους αναφορικά με την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας και ήδη καταρτίζει σχέδια για εναλλακτικές πηγές προμήθειας (το Αζερμπαϊτζάν είναι μία από αυτές).

Μπορεί χθες η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου να μην είχε θετική επίδραση στη Λεωφόρο Αθηνών, ωστόσο η δεδομένη συγκυρία μοιάζει ιδανική για την ελληνική οικονομία μετά την αναβάθμιση από τον οίκο Standard and Poor’s. 

Περί τις 14:00 ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,82% και διαπραγματεύεται πέριξ των 926 μονάδων, ανοίγοντας σχετικά την απόσταση από το υψηλό ημέρας το οποίο και καταγράφηκε στις 932,99 μονάδες (στις 925,23 μονάδες το χαμηλό ημέρας).

Ο τζίρος κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις διαμορφούμενος στα 31,6 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει φτάσει στα 9 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινείται κι αυτός χαμηλότερα σε σχέση με νωρίτερα με άνοδο 0,83%, ενώ κατά 0,78% ενισχύεται αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης.

Υποτονικά κινείται και ο τραπεζικός δείκτης με κέρδη περί του 0,55%, με τον κλάδο των ταξιδίων και αναψυχής να ξεχωρίζει (+2,43%), όπως και αυτός της τεχνολογίας (+1,71%).

Η εικόνα των μετοχών 

Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή κρατάει τα ισχυρά της κέρδη της τάξεως του 3,55% και δεν δείχνει σημάδια κόπωσης από τις υψηλές ταχύτητες που καταγράφει το τελευταίο διάστημα. 

Η μετοχή του ΟΠΑΠ προσεγγίζει το +2,60% και ακολουθεί από σχετική απόσταση της Motor Oil με άνοδο 1,74%.

Στο +1,54% αυτή της ΓΕΚ Τέρνα, στο +1,41% η μετοχή της Coca Cola, στο +1,39% της Quest, Eurobank και MIG οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE Large Cap με κέρδη πλέον του +1% (1,24% και 1,06% αντίστοιχα).

Στην άλλη άκρη του ταμπλό βρίσκονται οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-1,38%), Jumbo (-1,12%), υποτονικές οι απώλειες για ΟΛΠ, Εθνική, ΑΔΜΗΕ και Lamda. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

 

 

  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News