Business & Finance Πέμπτη 28/04/2022, 11:32
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επανήλθε σε ανοδική τροχιά μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις 

Χρηματιστήριο: Επανήλθε σε ανοδική τροχιά μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις 

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψε το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις απώλειες που κατέγραψε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, όντας η πρώτη φορά για την τρέχουσα εβδομάδα που καταγράφει κέρδη.

Μία ημέρα αφότου η Ελλάδα βγήκε στις αγορές για δεύτερη φορά το 2022 με την επανέκδοση του επταετούς ομολόγου αντλώντας 1,5 δισ. ευρώ, αλλά και τον εφησυχασμό αναφορικά με την εξασφάλιση των ενεργειακών προμηθειών της Ελλάδας από την κυβέρνηση, στη Λεωφόρο Αθηνών έχει αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα των δύο τελευταίων συνεδριάσεων. 

Η απόφαση της Ρωσίας να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου προς τις Πολωνία και Βουλγαρία, έχει επισκιάσει με έναν έντονο προβληματισμό την Ευρώπη εντούτοις όμως χθες και σήμερα τα χρηματιστήρια δεν πτοήθηκαν και κινούνται ανοδικά.

Συντασσόμενο στο ίδιο κλίμα με τις ευρωπαϊκές αγορές και το ελληνικό χρηματιστήριο, σήμερα ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,37% και έχει αγγίξει τις 931 μονάδες, ωστόσο έχει ακόμη δρόμο να διανύσει προκειμένου να διαγράψει τις χθεσινές απώλειες της τάξεως του 2,17%. 

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 11 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 3,5 εκατ. τεμάχια. 

Με σχεδόν όλες τις μετοχές (εξαίρεση της Quest και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων) σε θετικό έδαφος ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 1,53%, ενώ ο Mid Cap κινείται υψηλότερα κατά 0,66%. 

Οι μετοχές των τραπεζών καταλαμβάνουν από τις υψηλότερες θέσεις στον FTSE Large Cap κι έτσι ο τραπεζικός δείκτης προσεγγίζει το +2%, έχοντας από μικρή απόσταση πιο πίσω τον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Η εικόνα στο ταμπλό

Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή καταγράφει κέρδη περί του 3,50% κι έχει πάρει το προβάδισμα στη σημερινή συνεδρίαση μεταξύ εκείνων της υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Στο +2,50% η Eurobank, στο +2,24% η μετοχή της Ελλάκτωρ, η μετοχή της Alpha Bank με κέρδη 2,11% κλείνει την ομάδα με άνοδο πλέον του +2%. 

Η μετοχής της Εθνικής ενισχύεται κατά 1,63% και είναι αυτή που γι άλλη μία συνεδρίαση έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο τζίρο, διαμορφούμενος πλησίον των 2 εκατ. ευρώ. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News