Business & Finance Τρίτη 26/04/2022, 17:58
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πτωτική αντίδραση με απώλειες 1,13% στην επιστροφή από το Πάσχα 

Χρηματιστήριο: Πτωτική αντίδραση με απώλειες 1,13% στην επιστροφή από το Πάσχα 

Έχοντας καταγράψει κέρδη για τρεις συναπτές συνεδριάσεις και στις οκτώ από τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις, το Χρηματιστήριο Αθηνών επανήλθε στην ενεργό δράση μετά τις αργίες του Πάσχα βγάζοντας πτωτική αντίδραση. 

Η πτωτική αντίδραση του ελληνικού χρηματιστηρίου έρχεται κι αφού το μομέντουμ για την ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα θετικό, μετά την αναβάθμιση από τον οίκο S&P.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να μην χάσει χρόνο, προχωράει στην έκδοση 7ετούς ομολόγου και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα έχει δώσει εντολή σε BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe και JP Morgan για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου.

Η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν έτυχε της ανάλογης αποδοχής από τους επενδυτές, καθώς μέχρι την ώρα των ανακοινώσεων ο Γενικός Δείκτης περνούσε οριακά άνω του μηδενός.
Μετά τα δημοσιεύματα όμως επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος και όσο περνούσε η ώρα εισχωρούσε και πιο βαθιά. 

Αν έχει έρθει η στιγμή της κατοχύρωσης των κερδών από την πλευρά των επενδυτών είναι κάτι που θα φανεί στις επόμενες συνεδριάσεις, καθώς η σημερινή διόρθωση ήταν κάπως αναμενόμενη.

Αυτό που επαναλαμβάνεται γι άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα, είναι η Λεωφόρος Αθηνών να κινείται αντίθετα από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία μετά από ένα διήμερο βαριών απωλειών σήμερα έχουν επιδοθεί σε προσπάθεια ανάκαμψης. 

Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 1,13% και διαγράφοντας παράλληλα 10 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Μεγάλης Πέμπτης για να διολισθήσει στις 938,93 μονάδες, πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας το οποίο σημειώθηκε στις 937,40 μονάδες. 

Ο τζίρος και σήμερα κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα στα 110 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 30,8 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης αποδυναμώθηκε κατά 1,31%, με τον Mid Cap να υποχωρεί κατά 1,50%. Με τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να καταγράφουν απώλειες, ο τραπεζικός δείκτης απώλεσε 2,88%, όντας ο κλάδος με τη χειρότερη σημερινή εικόνα. 

Η εικόνα των μετοχών

Στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας καταγράφηκε η μεγαλύτερη αξία από πλευράς τζίρου στα 29,44 εκατ. ευρώ, αυτό όμως δεν τη βοήθησε να καταγράψει κέρδη καθώς ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες της τάξεως του 1,85%. 

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στη μετοχή της Alpha Bank (-2,97%) με τον όγκο συναλλαγών στα 8,6 εκατ. μετοχές και ακολούθησε η Εθνική με 7,2 εκατ. τεμάχια. 

Από πλευράς τζίρου πίσω από την Εθνική βρέθηκαν οι μετοχές των ΟΤΕ (+0,17%) και Mytilineos (+0,06%) με την αξία των σημερινών συναλλαγών να ανέρχεται σε 18,8 εκατ. ευρώ και 11,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. 

Από τον δείκτη FTSE Large Cap διασώθηκαν οι μετοχές των Jumbo (2,31%), Motor Oil (1,35%), Τέρνα Ενεργειακή (0,56%), Ελληνικά Χρηματιστήρια (0,26%).

Στην αντίπερα όχθη έντονες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των Ελλάκτωρ (-4,03%), Eurobank (3,64%), Lamda (3,36%), Πειραιώς (2,94%), Βιοχάλκο (2,81%) και Coca Cola (2,49%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΔΔΗΧ: Βγαίνει στις αγορές με 7ετές ομόλογο

DZ Bank: Η Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα – Τι λέει για τα ομόλογα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News