Business & Finance Τετάρτη 27/04/2022, 14:04
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεχίζονται οι πιέσεις – Υποχώρηση σε χαμηλό δύο εβδομάδων 

Χρηματιστήριο: Συνεχίζονται οι πιέσεις – Υποχώρηση σε χαμηλό δύο εβδομάδων 

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων έχει διολισθήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις για δεύτερη διαδοχική ημέρα. Σε μια ημέρα στην οποία η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, δεν αρκεί να αντισταθμίσει το αρνητικό κλίμα και τις ανησυχίες που ξεπρόβαλαν μετά την απόφαση της Ρωσίας να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία. 

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά γι άλλη μια συνεδρίαση κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, δείχνοντας το τελευταίο διάστημα πως η αντίδρασή της δεν έχει να κάνει σε συνάρτηση με το τι συμβαίνει στο εξωτερικό. 

Ο έντονος προβληματισμός για την επερχόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες την ώρα που έφερνε κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές, η Λεωφόρος Αθηνών έδειχνε ότι δεν «συγκινείται». 

Σήμερα, κι ενώ η Ευρώπη ακόμη προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τις προεκτάσεις από την απόφαση της Ρωσίας, το ελληνικό χρηματιστήριο το έχει κυριέψει ένας έντονος προβληματισμός αναφορικά με το θέμα της ενέργειας. Το αίσθημα αυτό το έκανε ακόμη πιο έντονο η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 15:30, προκειμένου η κυβέρνηση να καταρτίσει τα όποια σχέδια μπορεί μετά τις νέες εξελίξεις στην Ευρώπη. 

Περί τις 13:50, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2% και έχει πέσει στις 920,11 μονάδες και στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Απριλίου, έχοντας απομακρυνθεί από το υψηλό ημέρας των 932,01 μονάδων το οποίο και καταγράφηκε στο άνοιγμα και διαπραγματευόμενος πλησίον των 919,75 του χαμηλότερου επιπέδου της σημερινής συνεδρίασης. Ο τζίρος έχει ανέλθει στα 38,2 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 11,4 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης φλερτάρει επίσης με το -2%, ενώ ο Mid Cap αποδυναμώνεται κατά 1,75%. Στο -2% και ο τραπεζικός δείκτης, με τον κλάδο των τροφίμων και ποτών και των πρώτων υλών να δέχονται σήμερα τις εντονότερες πιέσεις. 

Η εικόνα στο ταμπλό

Η μετοχή της Βιοχάλκο εξακολουθεί να παρουσιάζει τη χειρότερη εικόνα μεταξύ αυτών του FTSE Large Cap δεχόμενη πλήγμα της τάξεως του 4,78%. Ακολουθούν ΔΕΗ, Coca Cola και Πειραιώς με απώλειες περί του 3% και πιο πίσω Mytilineos (2,71%), ΓΕΚ Τέρνα (2,62%) και Eurobank (2,57%). 

Η μοναδική μετοχή που προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τον σημερινό πολιορκητικό κλοιό είναι της MIG, η οποία παραμένει αμετάβλητη, ενώ αυτή της Σαράντης παρέδωσε τα υποτονικά κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα στη συνεδρίαση. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επανέκδοση 7ετούς ομολόγου: Ξεπερνούν τα 8,5 δισ. ευρώ οι προσφορές

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το φυσικό αέριο: Βοήθεια προς τη Βουλγαρία θα παρέχει η Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News