Business & Finance Τετάρτη 13/04/2022, 15:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κρατάει αντιστάσεις και παραμένει σε θετικό έδαφος 

Χρηματιστήριο: Κρατάει αντιστάσεις και παραμένει σε θετικό έδαφος 

Ανεπηρέαστο από τις διεθνείς πιέσεις παραμένει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών και σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές κινείται ανοδικά. 

Μπορεί χθες και σήμερα οι θετικές μεταβολές να είναι μικρής κλίμακας, ωστόσο διατηρούν το ελληνικό χρηματιστήριο σε ανοδική τροχιά για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, την ώρα που παγκοσμίως τα χρηματιστήρια ακολουθούν την κατιούσα. 

Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονείται ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά προέρχεται από συνολικά κέρδη 7,39% τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. 

Επίσης στις συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας καταγράφονται μόνο κέρδη, μια εβδομάδα που αν αύριο δεν υπάρξει κάτι εξαιρετικά απρόοπτο θα ολοκληρωθεί με θετικό πρόσημο (την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών θα είναι κλειστό, εξαιτίας του ότι τα περισσότερα ευρωπαϊκά δεν θα λειτουργήσουν για την αργία της Μεγάλης Παρασκευής του Πάσχα των Καθολικών). 

Μπορεί χθες και σήμερα να μην καταγράφονται αισθητές μεταβολές, όμως στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν που καταγράφηκε ο μεγαλύτερος τζίρος για τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στα 92,3 εκατ. ευρώ. 

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης περί τις 15:20 ώρα Ελλάδος σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,20%, στις 923,25 μονάδες, με το υψηλό ημέρας στις 923,37 μονάδες και το χαμηλό να καταγράφεται στις 919,55 μονάδες. 

Ο τζίρος έχει ανέλθει στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 13 εκατ. τεμάχια, με τη μετοχή της Ελλάκτωρ (5,11%) να μπαίνει σφήνα μεταξύ των τραπεζικών αναφορικά με την προτίμηση των επενδυτών. Το ράλι της μετοχής έχει τροφοδοτηθεί από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της κατασκευαστικής, η οποία το δ΄ τρίμηνο της περυσινής χρονιάς ήταν το δεύτερο συναπτό κερδοφόρο, ένα ράλι που όχι μόνο της έχει δώσει το προβάδισμα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αλλά την έχει φέρει και στα υψηλότερα επίπεδα του χρηματιστηριακού ταμπλό γενικότερα, πίσω μόνο από τη μετοχή της Βιοτέρ (8,37%).

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης στο +0,68% και τις 2.251,11 μονάδες, στο +0,46% αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, ενώ κατά 0,86% ενισχύεται ο τραπεζικός δείκτης. 

Η εικόνα των μετοχών

Τη μετοχή της Ελλάκτωρ ακολουθεί αυτή της Τέρνα Ενεργειακή (+3,09%) και της Lamda (+2,38%) και της Βιοχάλκο (+2,30%).

Η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων έχει επωφελήσει τη μετοχή της Ελλάκτωρ, όχι όμως και αυτές των Motor Oil και Jumbo (ανακοίνωσαν χθες τα αποτελέσματά τους).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ελλάκτωρ: Αύξηση εσόδων και EBITDA, μείωση ζημιών το 2021

Frigoglass: Πωλήσεις-ρεκόρ και μείωση ζημιών στο δ΄ τρίμηνο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News