Business & Finance Δευτέρα 11/04/2022, 14:45
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διατηρείται η ανοδική τάση με ήπια κέρδη 

Χρηματιστήριο: Διατηρείται η ανοδική τάση με ήπια κέρδη 

Διατηρείται το θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ένα κλίμα το οποίο έκανε από την εμφάνισή του από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης και φαίνεται ότι δεν θα αναστραφεί. 

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,87% στις 914,14 μονάδες, έχοντας καταγράψει το υψηλό ημέρας στις 915,45 μονάδες, με το χαμηλό να σημειώνεται στις 904,69 μονάδες. 

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 33 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 10, εκατ. τεμάχια, με σχεδόν το ήμισυ εξ αυτών να αφορά μετοχές των Alpha Bank (0,13%) και Eurobank (2,52%).

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έχει «πατήσει» τις 2.220 μονάδες με άνοδο της τάξεως του 1,07%, με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης να προσθέτει 0,73%. 

Ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται κατά 1,26% στις 652,48 μονάδες, ωστόσο υπολείπεται των κλάδων των προσωπικών ειδών, του εμπορίου και του πετρελαίου και αερίου οι οποίοι εμφανίζουν κέρδη 3,02% και 1,80% αντίστοιχα. 

Η εικόνα των μετοχών 

Η μετοχή της ΔΕΗ πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 5,97% και είναι με διαφορά η μετοχή με την καλύτερη σημερινή επίδοση μεταξύ αυτών που διαπραγματεύονται στον FTSE Large Cap. Ακολουθεί ο ΟΛΠ με άνοδο 3,35% και η μετοχή της Jumbo εν αναμονή της αυριανής δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της για το 2021. 

Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα οι επόμενες μετοχές που ξεχωρίζουν κινούμενες υψηλότερα κατά σχεδόν 2,30% έκαστη. 

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό, δύο εκ των μετοχών οι οποίες το προηγούμενο διάστημα έτυχαν της προτίμησης των επενδυτών και συγκεκριμένα των Quest και Σαράντης, υποχωρώντας κατά 2,47% η πρώτη και κατά 1,78% η δεύτερη. Στο -1,15% η μετοχή του ΟΤΕ. 

Στο «ρετιρέ» του ταμπλό η μετοχή της SATO η οποία αγγίζει το +17%, με της Μινέρβα να ακολουθεί από μεγάλη απόσταση στο +8,77%. Οι δύο αυτές μετοχές μαζί με της ΔΕΗ συνιστούν την τριάδα με τα περισσότερα κέρδη στη σημερινή συνεδρίαση. 

Παρά τον προβληματισμό που επικρατεί τόσο από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όσο και για τον πληθωρισμό ο οποίος μήνα με τον μήνα ανεβάζει ταχύτητα, τη Λεωφόρο Αθηνών τη χαρακτηρίζει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. 

Τα εταιρικά αποτελέσματα παίρνουν ξανά τη σκυτάλη του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα, καθώς ανακοινώνουν τις επιδόσεις για το σύνολο του 2021, οι Motor Oil, Jumbo και Ελλάκτωρ αύριο και την Τετάρτη. 

Σε διεθνές επίπεδο, την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τις χρηματαγορές μέρα με τη μέρα να τοποθετούνται περισσότερο για πιο άμεση σύσφιξη της νομισματικής της πολιτκής. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News