Business & Finance Τετάρτη 13/04/2022, 11:56
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια διατήρησης του θετικού μομέντουμ

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια διατήρησης του θετικού μομέντουμ

Προσπάθεια να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ των τελευταίων συνεδριάσεων καταβάλει το Χρηματιστήριο Αθηνών, μια προσπάθεια η οποία επί του παρόντος στερεί τη δυνατότητα να καταγραφεί μια ξεκάθαρη τάση στη σημερινή συνεδρίαση. 

Με το κλίμα στις διεθνείς αγορές να παραμένει και χθες αρνητικό, το ελληνικό χρηματιστήριο επέδειξε αντοχές και συνέχισε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση την ανοδική του πορεία. 

Σήμερα στις πρώτες συναλλαγές ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ της ζώνης του μηδενός και στις 921 μονάδες, επίπεδο στο οποίο ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση. 

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει μετά από την πρώτη ώρα τα 16 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 4 εκατ. τεμάχια. 

Απώλειες της τάξεως του 0,16% καταγράφει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, στο +0,14% βρίσκεται ο Mid Cap. 

Ο τραπεζικός δείκτης επίσης καταγράφει ήπια πτώση περί του 0,20%, με τον κλάδο του πετρελαίου και αερίου να υποχωρεί κατά 1,90% και να δέχεται τις εντονότερες πιέσεις, μια ημέρα αφότου κατέγραψε ισχυρά κέρδη.

Με το κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών να αντιτίθεται στη γενικευμένη απαισιοδοξία που έχει περιβάλει τις διεθνείς αγορές, θα πρόκειται περί αξιόλογων αντοχών έτσι και σήμερα διατηρηθεί η ανοδική ορμή, την ώρα που και στην Ευρώπη και σήμερα οι αγορές βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης. 

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο εξακολουθούν να απογοητεύουν (οι χθεσινές ανακοινώσεις έδειξαν ότι στις ΗΠΑ τον Μάρτιο διατηρήθηκε σε υψηλό 40 ετών, για υψηλό 30 ετών έκαναν λόγο τα σημερινά στοιχεία για τη Βρετανία), ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μέρα με τη μέρα λειτουργεί περισσότερο ως επιβραδυντικός παράγοντας στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. 

Ωστόσο, παρά το ευμετάβλητο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει καταφέρει να βγει αλώβητο στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις και με τις ανακοινώσεις των εισηγμένων για τα εταιρικά τους αποτελέσματα να συνεχίζονται, το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει βάλει «πλώρη» να επανέλθει στα προπολεμικά επίπεδα.  

Η εικόνα των μετοχών 

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, η μετοχή της Ελλάκτωρ διαπραγματεύεται στο +3% και έχει προβάδισμα μεταξύ αυτών στον δείκτη FTSE Large Cap. Στο +1,61% η Βιοχάλκο, η Τέρνα Ενεργειακή και σήμερα με κέρδη (1,14%), ενώ πιο πίσω ακολουθούν, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Η δημοσίευση των δικών της αποτελεσμάτων δεν έχει ευνοήσει σήμερα τη μετοχή της Motor Oil, η οποία είναι αυτή με τις μεγαλύτερες απώλειες της τάξεως του 2,74%. Στο -2,205 η μετοχή της Aegean, Jumbo και Mytilineos χάνουν 1,63% και 1,38% αντίστοιχα. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελλάκτωρ: Αύξηση εσόδων και EBITDA, μείωση ζημιών το 2021

Frigoglass: Πωλήσεις-ρεκόρ και μείωση ζημιών στο δ΄ τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News