Business & Finance Δευτέρα 11/04/2022, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η κλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων φέρνει ρευστοποιήσεις 

Wall Street: Η κλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων φέρνει ρευστοποιήσεις 

Με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να έχουν πάρει την ανιούσα και να ασκούν πιέσεις στις μετοχές ανάπτυξης όπως είναι αυτές του τεχνολογικού κλάδου, η Wall Street εισήλθε στη νέα εβδομάδα οπισθοχωρώντας. 

O Dow Jones υποχωρεί κατά 0,29%, S&P 500 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,70%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 1,05%. 

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, καθώς δημοσιεύουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2022 οι big banks του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ανακοινώσεις που σηματοδοτούν ανεπίσημα την έναρξη της περιόδου των ανακοινώσεων των αμερικανικών εισηγμένων κάθε τρίμηνο. 

Την αρχή κάνει την ερχόμενη Τετάρτη, η JP Morgan η μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ από πλευράς περιουσιακών στοιχείων. Την Πέμπτη αναμένεται καταιγισμός, καθώς ανακοινώνουν τις οικονομικές τους επιδόσεις, οι Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs και Morgan Stanley. Τη Δευτέρα τον «χορό» των ανακοινώσεων των big 6 κλείνει η Bank of America. 

Ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν για ανώμαλη προσγείωση σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2021 όταν η έντονη δραστηριότητα στις συγχωνεύσεις και εξαγορές και τα κεφάλαια που είχαν αφήσει στην άκρη ως προβλέψεις δεν τα χρησιμοποίησαν εξ ολοκλήρου, εκτίναξαν τα έσοδα των τραπεζών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Refinitiv, τα έσοδα των έξι προαναφερθεισών τραπεζών αναμένεται τους τρεις πρώτους μήνες του 2022 να είναι κατά 35% μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα.  

Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς κρατικού ομολόγου έχει αναρριχηθεί στο 2,77%, μια άνοδος που στέλνει προς την αντίθετη κατεύθυνση τις μετοχές των Big Tech, οι οποίες όταν το κόστος δανεισμού δέχονται τριγμούς. 

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Tesla, μέτα την βύθιση των παραδόσεων στην Κίνα το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους εξαιτίας των περιορισμών του Πεκίνου για την πανδημία. 

«Διά χειρός» του ιθύνοντα νου της αμερικανικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας, Έλον Μασκ, η πτώση της μετοχής του Twitter κατά 2,5%, μετά την απόφασή του να μην συμμετάσχει στο διοικητικού συμβουλίου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News