Business & Finance Παρασκευή 8/04/2022, 16:14
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κλείσιμο εβδομάδας σε θετικό κλίμα 

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κλείσιμο εβδομάδας σε θετικό κλίμα 

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώνουν την τρέχουσα εβδομάδα οι μετοχές και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, μια εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται πέριξ του 1% και αν διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο θα ολοκληρώσει την εβδομάδα που διανύουμε με οριακά κέρδη που θα είναι η δεύτερη διαδοχική με θετικό πρόσημο. 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύονται περί του 1,10%, ο CAC 40 στο Παρίσι βρίσκεται οριακά υπό του +1%, με τον FTSE MIB να παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα βρισκόμενος στο +1,65%.

Ο κλάδος της ενέργειας είναι αυτός με τα περισσότερα κέρδη σήμερα περί του 2,50%, εκμεταλλευόμενος τη άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Ακολουθεί ο τραπεζικός κλάδος με άνοδο 2,30%, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της ιταλικής τράπεζας Banco BPM η οποία πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 14,73%, μετά την ανακοίνωση ότι η γαλλική τράπεζα Credit Agricole έχει αποκτήσει το 9,2% του μετοχικού της κεφαλαίου. 

Στο +2% ο κλάδος των πρώτων υλών, ενώ αυτός των ταξιδίων και αναψυχής είναι ο μοναδικός εκ των κυριοτέρων του STOXX 600 που υποχωρεί, διαγράφοντας 0,53%.  

Η μετοχή της ιταλικής Atlantia και σήμερα καταγράφει κέρδη, κάπως πιο περιορισμένα σε σχέση με τα χθεσινά (4,78% σήμερα, 6,87% χθες), μετά τις αναφορές ότι οι εκ των κορυφαίων μετόχων της Edizione και Blackstone, ενδέχεται να καταθέσουν προσφορά εξαγοράς για την εταιρεία διαχείρισης υποδομών και αυτοκινητοδρόμων μετά το Πάσχα, προσφέροντας 24 ευρώ ανά μετοχή. 

Η εβδομάδα αυτή κλείνει σε θετικό κλίμα και οι επενδυτές ετοιμάζονται για την επόμενη που είναι εξόχως σημαντική, καθώς την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις της αναφορικά με τα επόμενα βήματά της και τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News