Business & Finance Πέμπτη 7/04/2022, 15:09
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Προσπάθεια ανάκαμψης των μετοχών μετά το χθεσινό sell-off

Ευρώπη: Προσπάθεια ανάκαμψης των μετοχών μετά το χθεσινό sell-off

Μέρος των βαριών απωλειών που κατέγραψαν χθες διαγράφουν σήμερα Πέμπτη οι μετοχές και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, καθώς καταλάγιασε ο θόρυβος από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για πιο επιθετική νομισματική πολιτική. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,44%, παίρνοντας ώθηση από τον κλάδο της υγείας ο οποίος καταγράφει ιστορικό υψηλό ρεκόρ. Τα σημερινά κέρδη ωστόσο δεν αντισταθμίζουν τις χθεσινές απώλειες οι οποίες ανήλθαν στο 1,5%.

Με παρόμοιο ποσοστό (0,44%) ενισχύεται ο DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ Παρίσι και Μιλάνο κινούνται υψηλότερα (0,72% και σχεδόν 1% αντίστοιχα).

Ο κλάδος της υγείας με άνοδο περί του 1,30% είναι από αυτούς που έχουν πάρει προβάδισμα σε σχέση με τους κυριότερους κλάδους του STOXX 600, ωστόσο υπολείπεται αυτού των χημικών καθώς η ενίσχυσή του αγγίζει το +1,40%. 

Χθες τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασης της Fed, έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της είναι διατεθειμένοι να συρρικνώσουν κατά 95 δισ. δολαρία, τα στοιχεία ενεργητικού που έχει η αμερικανική κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στον ισολογισμό της.

Σήμερα, εξάλλου δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τους αξιωματούχους της να εμφανίζονται επίσης αποφασισμένοι να αποσύρουν τα μέτρα στήριξης. 

Στην ευρωπαϊκή ήπειρο την επικαιρότητα απασχολούν οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο διεξάγεται ο πρώτος κύκλος. 

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον νυν πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο στα τελευταία polls η διαφορά με τη βασική του αντίπαλο Μαρίν Λεπέν κλείνει. 

Στις επιμέρους μετοχές, αυτή της Atlantia πραγματοποιεί ράλι σχεδόν 8%, μετά τις αναφορές ότι οι Global Infrastructure Partners και Brookfield Infrastructure ενδιαφέρονται για εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης υποδομών και αυτοκινητοδρόμων. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News