Business & Finance Δευτέρα 4/04/2022, 15:11
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Μικρές μεταβολές στα χρηματιστήρια ενόψει νέων κυρώσεων στη Ρωσία 

Ευρώπη: Μικρές μεταβολές στα χρηματιστήρια ενόψει νέων κυρώσεων στη Ρωσία 

Απουσία εξάρσεων κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα, με τους επενδυτές εν αναμονή των ανακοινώσεων από τη Δύση για νέο γύρο κυρώσεων στη Ρωσία, μετά τις αναφορές για εγκλήματα πολέμου από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταγράφει κέρδη περί του 0,30%, έχοντας τους περισσότερους εκ των κυριότερων κλάδων του σε θετικό έδαφος.

Προς διαφορετικές κατευθύηνεις κινούνται και τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αυτό της Φρανκφούρτης να υποχωρεί οριακά και του Μιλάνου να καταγράφει πτώση σχεδόν 0,35%. Αντιθέτως τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι σημειώνουν άνοδο σχεδόν 0,15% και τα δύο. 

Οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο τεχνολογικός και της υγείας ενισχύονται περί του 1,29%, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχονται οι κλάδοι των τραπεζών και της ασφάλισης. 

Οι καταγγελίες του Κιέβου για ομαδικές εκτελέσεις στη Μπούτσα έχουν πυροδοτήσει ένα κύμα αγανάκτησης και αντιδράσεων, πολλώ δε περισσότερο οι πρώτες εικόνες που έκαναν την εμφάνισή τους. 

Η Μόσχα αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι εικόνες είναι κατασκευασμένες., ωστόσο το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews ισχυρίζεται ότι οι εικόνες φρίκης είναι αληθινές. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με σημερινές του δηλώσεις απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες της Δύσης για νέες κυρώσεις στη Ρωσία, την ώρα που η Γαλλία ετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές, με τον πρώτο γύρο να διεξάγεται το ερχόμενο Σσαββατοκύριακο. 

Μεμονωμένα αναφορικά με τις μετοχές, αυτή της Delivery Hero, πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 10%, μετά την ανακοίνωσή της ότι ήρθε σε συμφωνία για χρηματοδότηση χρέους  με κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Η ανακοίνωση αυτή καθησύχασε τους επενδυτές, από τη στιγμή που το τελευταίο διάστημα η γερμανική εταιρεία παράδοσης γευμάτων βρέθηκε στο στόχαστρο, καθώς είχαν αναδυθεί ερωτήματα αναφορικά με την οικονομική κατάστασής της. Στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία συμπεριέλαβε την καθοδήγησή αναφορικά με την πορεία, με τις προοπτικές της πιο βελτιωμένες σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις. 

Μέρος της χρηματοδότησης (διευκόλυνση ύψους 825 εκατ. δολαρίων και 300 εκατ. ευρώ) με χρονική διάρκεια ωρίμανσης τα 5,25 έτη, θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση ενός μετατρέψιμου χρέους που ωριμάζει, για κεφάλαιο κίνησης και εγγυήσεις μεταξύ άλλων. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News