Business & Finance Τετάρτη 16/03/2022, 22:15
ΑΓΟΡΕΣ

Berkshire: Σε ύψη ρεκόρ οι μετοχές Α – «Απογείωση» στα 504.400 δολάρια έκαστη

Berkshire: Σε ύψη ρεκόρ οι μετοχές Α – «Απογείωση» στα 504.400 δολάρια έκαστη

Ένα σημαντικό ορόσημο πέρασε σήμερα η μετοχή της Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, αγγίζοντας ιστορικό υψηλό στο κλείσιμο της Wall Street. 

Η μετοχή Α της Berkshire ενισχύθηκε 1,3%, καταγράφοντας άνοδο για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση, για να κλείσει στα 504.400 δολάρια, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ορόσημο των 500.000 δολαρίων. Οι μετοχές της εταιρείας του γνωστού ως «Σοφού της Ομάχα» Γουόρεν Μπάφετ έχουν κάνει ράλι άνω του 11% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ξεπερνώντας σε επίδοση το βασικό δείκτη S&P 500. 

«Θεωρώ ότι η στροφή στα ονόματα αξίας σε συνδυασμό με την έκθεση της Berkshire σε μετοχές ενέργειας και κοινής ωφελείας…καθώς και ο ενθουσιασμός των επενδυτών ως προς τις επιθετικές επαναγορές μετοχών της εταιρείας ώθησαν τις μετοχές στα ύψη», εξηγεί η Κάθι Σέιφερτ, αναλύτρια της CFRA Research. 

To ράλι των μετοχών έχει ωθήσει την κεφαλαιοποίηση της Berkshire πάνω από τα 740 δισ.δολάρια, ξεπερνώντας την αντίστοιχη της Meta Platforms και αποτελώντας τη μοναδική εταιρεία, εκτός τεχνολογίας, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του τοπ τεν με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στις ΗΠΑ. 

Berkshire: Σε ύψη ρεκόρ οι μετοχές Α – «Απογείωση» στα 504.400 δολάρια έκαστη-1

 

Να σημειωθεί ότι ο Μπάφετ ουδέποτε θέλησε να κάνει split στις μετοχές της κατηγορίας Α επειδή πιστεύει ότι ο τιμές μετοχών θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά και να προσελκύουν επενδυτές υψηλότερης ποιότητας προσανατολισμένους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. 

Ωστόσο, ανταποκρινόμενος στη ζήτηση των μικροεπενδυτών για πιο φθηνές επιλογές, η Berkshire εξέδωσε μετατρέψιμες μετοχές κατηγορίες Β το 1996 σε αναλογία ένα προς 13 της τιμής μετοχής της κατηγορίας Α. 

Η μετοχή Β της Berkshire έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση στα 336,11 δολάρια, έχοντας ενισχυθεί 12% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Τρίζει η πρωτιά της Apple: Ποιά εταιρεία την πλησιάζει

Γουόρεν Μπάφετ: Η Αpple είναι η νέα του «Coca-Cola» – Έφερε κέρδη 100 δισ.δολαρίων σε έξι χρόνια

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News