Business & Finance Πέμπτη 10/03/2022, 13:32
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Απώλειες στα χρηματιστήρια μετά το χθεσινό ράλι 

Ευρώπη: Απώλειες στα χρηματιστήρια μετά το χθεσινό ράλι 

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι μετοχές και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, μία ημέρα μετά την ξέφρενη πορεία που διέγραψαν με κέρδη που ξεπέρασαν ακόμη και το +6%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 1,25%, με τους κυριότερους κλάδους να κινούνται πτωτικά, με εξαίρεση αυτόν της υγείας ο οποίος κρατάει ακόμη αντιστάσεις και σημειώνει ήπια άνοδο της τάξεως του 0,38% και της ενέργειας που παρουσιάζει οριακά κέρδη περί του -0,10%. 

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου έχει αγγίξει το -3,20%, με πτώση περί του 2,40% κινούνται τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, ενώ αυτό στο Λονδίνο καταγράφει μικρότερες απώλειες της τάξεως του 1,11%. 

Ο STOXX 600 με τη χθεσινή άνοδο 4,7% είχε την καλύτερη ημέρα του από τον Μάρτιο του 2020, ωστόσο σήμερα στους επενδυτικούς κύκλους έχει επιστρέψει η επιφυλακτικότητα, σε μια ημέρα κατά την οποία στις Βερσαλλίες πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στη Φρανκφούρτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η σημερινή συνεδρίαση, αποκτάει ιδιαίτερη σημασία καθώς με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αναμένεται ευρέως ότι η ΕΚΤ θα καθυστερήσει να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, μεταθέτοντας για αργότερα τη σταδιακή κατάργηση των αγορών ομολόγων και την αύξηση των επιτοκίων. 

Πλέον οι χρηματαγορές τοποθετούνται για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων το νωρίτερο στο τέλος του 2022, ενώ τα περισσότερα στοιχήματα κλείνουν για την πρώτη επιτοκιακή αύξηση μέσα στο 2023. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News