Business & Finance Δευτέρα 21/02/2022, 14:46
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Άνοιγμα εβδομάδας με τα χρηματιστήρια να επεκτείνουν τις απώλειες 

Ευρώπη: Άνοιγμα εβδομάδας με τα χρηματιστήρια να επεκτείνουν τις απώλειες 

Με τον ίδιο τρόπο που ολοκλήρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα εισήλθαν στην καινούργια τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφοντας απώλειες με την ένταση στην Ανατολική Ευρώπη να εξακολουθεί να σκιάζει το κλίμα και την ψυχολογία των επενδυτών.

Μια αχτίδα αισιοδοξίας έκανε την εμφάνισή της, μετά τις αναφορές ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν συνάντηση για το θέμα που έχει προκύψει στην Ουκρανία (Ουάσιγκτον και Λονδίνο ερίζουν ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία). Ωστόσο αυτή την κάποια αισιοδοξία ότι μπορεί να επέλθει μια κάποια διπλωματική λύση στην κρίση στην Ανατολική Ευρώπη, ήρθε να διαλύσει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι επί της παρούσης δεν υπάρχουν σχέδια για σύνοδο κορυφής μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά σχεδόν 0,90%, με τους κυριότερους κλάδους να καταγράφουν απώλειες. 

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης χάνει περί του 0,88%, του Λονδίνου κρατάει αντιστάσεις και αποδυναμώνεται μόλις 0,16%, σε αντίθεση με τα χρηματιστήρια σε Παρίσι και Μιλάνο τα οποία δέχονται έντονες πιέσεις και βρίσκονται κοντά στο -1,30%.

Ο τεχνολογικός κλάδος για άλλη μια συνεδρίαση είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής, με τις απώλειές του να έχουν ξεπεράσει το -2% (παράλληλα επεκτείνει το πτωτικό του σερί στις τέσσερις συναπτές συνεδριάσεις), ενώ οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας των χημικών και των βιομηχανικών υπηρεσιών και προϊόντων είναι από αυτούς που ακολουθούν με απώλειες άνω του -1,50%. 

Το σημερινό κλίμα δεν ήταν ικανά να αναστρέψουν ούτε τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα Δευτέρα και αφορούσαν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, η οποία ανέβασε ρυθμούς χάρη στην πολύ ισχυρή επίδοση του κλάδου των υπηρεσιών, καθώς την ίδια ώρα η μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε ελαφρώς, μια υποχώρηση ωστόσο που δεν έγινε αισθητή και δεν επηρέασε τη συνολική εικόνα για τις επιχειρήσεις στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωζώνη: Με ισχυρή επίδοση οι υπηρεσίες τον Φεβρουάριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News